időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Lezárult a címervita, van minek örülniük a csalódott újpestieknek

Magyar Nemzet
2022.07.04. 09:17 2022.07.04. 14:35
Lezárult a címervita, van minek örülniük a csalódott újpestieknek

Roderick Duchatelet vigasszal szolgált a tulajdonosváltás miatt csalódott újpesti szurkolóknak: július 4-ével visszaállította a klub régi, tradicionális címerét.

Az újpesti szurkolók számára felért egy csapással, hogy a nagy várakozásokkal ellentétben mégsem jött össze a tulajdonosváltás. Január 29-én látott napvilágot a hír, hogy megtörtént a tulajdonváltás első lépése, mivel Roderick Duchatelet és az új tulajdonosokat képviselő Kovács Zoltán aláírta az eladásra vonatkozó szerződést. A klub a közleményében arról számolt be, hogy a szerződő felek a megállapodásban foglaltakhoz szigorúan tartották magukat, vagyis a híresztelésekkel ellentétben a világgazdasági helyzet változásai, a csapat által elért eredmények és egyéb tényezők nem befolyásolták a klub szerződésben rögzített vételárát.

 

 

A megállapodás június 30-ig határozta meg a fizetési határidőt, ám ez a feltétel nem teljesült.  Roderick Duchatelet alighanem a csalódást enyhítendő vigaszként rukkol elő most egy közleménnyel, amelyben a régóta húzódó címervita lezárását jelentette be:

„Azt tartottam fairnek, ha a címerváltás döntésének jogát átadom az új tulajdonosi körnek. Sajnos ez az ismert okok miatt nem történt meg. Én viszont ígéretet tettem a szurkolóknak, és tartom a szavam. A mai nappal a tradicionális címer jelképezi ismét a klubot. Az a címer, amely a rendszerváltástól az egységes újpesti sportot képviseli, legyen szó judóról, jégkorongról vagy akár futballról és ezek utánpótlásairól” – fogalmaz a közleményben Roderick Duchatelet.

 

Roderick Duchatelet

 

Az Újpest FC 2017. július 3-án mutatta be új címerét. A futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a szavazásra bocsátott három tervezet között. A szurkolók ezután tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját.

Azóta több fordulóban a legfelsőbb szintig egymásnak ellentmondó bírósági ítéletek születtek, az ügy még az Alkotmánybíróságon is megfordult, ezekben most felesleges lenne elmerülni. A lényeg az, hogy 2022. július 4-től ismét a régi címer jelképezi a futballklubot – némi vigaszként a szurkolóknak a tulajdonosváltás elmaradásáért.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.