Mindkét Mercedes összetört az ausztriai időmérő edzésen

A világbajnoki címvédő Max Verstappen (Red Bull) nyerte a Formula–1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzését a két Ferrari-pilóta, Charles Leclerc és Carlos Sainz előtt. A kvalifikáció utolsó szakaszában Lewis Hamilton, majd George Russell is összetörte Mercedesét.

Magyar Nemzet
2022. 07. 08. 18:50
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Mercedes Osztrák Nagydíj Fotó: Twitter/Formula 1
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bull Ringen az elmúlt négy évből háromszor is Formula–1-es futamgyőzelmet ünnepelhetett a hazai csapat és holland pilótája, A világbajnoki címvédő idén a pontverseny éllovasaként érkezett az Osztrák Nagydíj helyszínére, és pénteken az időmérő edzés megnyerésével alapozta meg újabb jó szereplését.

Verstappen sikere egyáltalán nem volt sima: a Ferrari mindkét pilótája egy tizedmásodpercen belül végzett hozzá képest, de végül Charles Leclerc-nek a második, a legutóbbi, angliai versenyen győztes Carlos Sainznak a harmadik hellyel kellett beérnie.

Még rosszabbul járt a Mercedes, amelynek mindkét autója összetört az időmérő edzés harmadik szakaszában. Előbb a hétszeres világbajnok hibázott, majd a kvalifikáció újraindítását követően George Russell is követte csapattársa példáját.

Russell a hibája ellenére az ötödik helyről kezdheti meg a szombati sprintversenyt, hacsak meg nem büntetik amiatt, hogy az autóból kiszállva a célegyenesen keresztülsétálva ment vissza a boxutcába. Hamilton viszont valódi gyors kör nélkül, a tizedik helyen zárta a Q3-at.

Az ausztriai versenyhétvége szombaton 12.30-kor újabb szabadedzéssel folytatódik, majd a huszonnégy körös sprintverseny 16.30-kor kezdődik. Utóbbi eredménye határozza meg a vasárnapi Osztrák Nagydíj rajtsorrendjét.

Borítókép: Lewis Hamilton összetörte a Mercedest (Fotó: Twitter/Formula–1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.