Verstappen: Az apám mindig azt mondta, hogy kamionsofőr lesz belőlem

Max Verstappen ma már a Formula–1 világbajnokának mondhatja magát, ám nem volt mindig egyértelmű, hogy sokra viheti a királykategóriában, legalábbis az édesapja, Jos ezt sugallta neki.

Magyar Nemzet
2022. 07. 06. 11:20
epa10045847 Dutch Formula One driver Max Verstappen (L) of Red Bull Racing arrives with his father Jos Verstappen (R) ahead of the practice session of the Formula One Grand Prix of Britain at the Silverstone Circuit, Silverstone, Britain, 01 July 2022. The British Formula One Grand Prix will take place on 03 July 2022. EPA/CHRISTIAN BRUNA Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2015-ben mindössze 17 éves korában debütált a Formula–1-ben a Toro Rossóval. A fiatal holland azonnal felhívta magára a figyelmet, olykor gyakori balesetei miatt, de a tehetsége miatt is kitűnt. A második idényében például már versenyt nyert a Red Bull-lal – 18 évesen és 228 naposan a sportág történetének legfiatalabb futamgyőztesévé vált. Azóta sem lassított, nem véletlen, hogy a jövő bajnokának kiáltották ki.

Verstappen 2021-ben teljesítette be a jóslatokat, amikor letaszította a trónjáról Lewis Hamiltont (Mercedes). A holland pilóta elviselte az egész éves csatározással járó, rá nehezedő nyomást, véleménye szerint ez édesapjának, az exversenyző Jos Verstappennek köszönhető, aki gyermekkora óta egyengette Max útját.

 

A fiút minden sorozatban a legnagyobb tehetségek közé sorolták. S bár sokan állították róla, hogy nagy sikereket érhet el a királykategóriában, Jos Verstappen nem engedte, hogy a dicséretek Max fejébe szálljanak, sőt.

– Az édesapám sosem mondta, hogy világbajnokká válhatok – árulta el David Coulthardnak egy interjúban 2021 legjobbja. – Inkább ennek az ellentettjét éreztette velem, azt mondogatta, hogy kamion-, esetleg buszsofőr lehet majd belőlem. Szerintem mindig a megfelelő módot választotta, hogy megértesse velem, nem dolgozom eleget a céljaimért – tette hozzá a Red Bull versenyzője.

Az ifjabb Verstappen munkamoráljára ma már aligha lehet panasz, a bajnoki cím tavalyi elhódítása után idén is ő a legnagyobb esélyes a végső győzelemre. A műszaki hibák okozta év eleji kiesések után immáron 34 pont az előnye a pontversenyben csapattársával, Sergio Pérezzel szemben, a korábbi éllovas Charles Leclerc-t (Ferrari) pedig 43 ponttal előzi meg.

 

Borítókép: Max Verstappen (balra) és édesapja, Jos Silverstone-ban (Fotó: EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.