Hamilton Leclerc-t dicsérve szólt be Verstappennek

A Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton hatalmas csatákba keveredett a vasárnapi Brit Nagydíjon, majd mindezek után a harmadik helyen élt célba. A brit pilóta élvezte az összecsapásokat, és a kínálkozó lehetőséget kihasználva odaszúrt tavalyi riválisának, Max Verstappennek is.

Magyar Nemzet
2022. 07. 04. 17:12
775832097 Lewis Hamilton
Third-placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton waves to the crowd after the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 3, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewis Hamiltonnak (Mercedes) eddig talán nem volt jobb versenye az idényben, hazai versenyén dobogóra állhatott, de talán a futamgyőzelemre is lehetett volna esélye, ha nem hajt pályára a biztonsági autó. A hétszeres világbajnok képes volt felvenni a versenyt az élen haladó Ferrarikkal, ami 2022-ben eddig nemigen fordult elő. A futam utolsó köreiben nagy csatákat vívott Charles Leclerc-rel (Ferrari), illetve Sergio Pérezzel (Red Bull) is, a mexikói pilóta Hamilton előtt, a monacói mögötte ért célba.

A Mercedes rekorderének a mostani összecsapások eszébe juttatták a tavalyi Brit Nagydíjat, ahol Max Verstappennel (Red Bull) harcolt. A versenyzők most megúszták koccanás nélkül a Copse kanyart, tavaly azonban Hamilton és Verstappen összeért, utóbbi balesetet szenvedett emiatt. A 37 éves pilóta szerint egyértelmű, hogy tavaly kinek a hibájából történt mindez, ezért odaszúrt riválisának, akivel szemben tavaly elbukta a bajnoki címet.

– Charles nagyszerűen vezetett, micsoda csata volt ez. Igazán okos versenyző, mellette mást tapasztaltam a Copse-ban, mint tavaly. Mindketten gond nélkül átjutottunk a kanyaron.

Leclerc és Hamilton összecsapása: 

A tavalyi eset után Hamilton tíz másodperces időbüntetést kapott, de ennek ellenére is megnyerte a futamot, és lelkesen ünnepelt a dobogón, miközben riválisát az orvosi központban vizsgálták.

Benne volt a pakliban a győzelem

Hamilton úgy érzi, megnyerhette volna a vasárnapi Brit Nagydíjat, ha az égiek nem esküdnek össze ellene.

– Néhány esemény betett a versenyünknek. Először is, a rajtnál előreugrottam a harmadik helyre, de aztán a második indulásnál visszarendeltek ötödiknek. Aztán megelőzött Lando (Norris – a szerk.), és több köröm ráment, míg sikerült újra elé kerülnöm. Ekkor öt-hat másodperccel voltam a Ferrarik mögött. Jó tempóban haladtam, közeledtem feléjük, és az etap során úgy éreztem, talán harcba szállhatunk a győzelemért. De sajnos túl nagy volt az előnyük, és a kerékcserénk elég lassú is volt. A futam végén pedig küzdöttem a gumik felmelegítésével, és ketten is megelőztek. Nehéz volt.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a biztonsági autós szakasz miatt bukták el a győzelmet.

– Az autó teljesítményére ma nem lehetett panasz, harcban voltunk a győzelemért is, ez biztató. A pattogás alig-alig jelent csak meg, remek tempót futottunk a közepes gumikon. Ha nem hajt pályára a biztonsági autó, akkor Lewis valószínűleg megnyerte volna a futamot – vélekedett a csapatvezető.

 

Borítókép: dobogóra állt a hazai versenyén (Fotó: AFP/Justin Tallis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.