Szalai Ádám csodálatos, sarkazós gólját látni kell! + videó

Kétgólos győzelmet aratott a svájci FC Basel hazai pályán az északír Crusaders ellen az Európa-konferencialiga második fordulójának első mérkőzésén. Szalai Ádám klasszis góllal segítette csapatát.

Magyar Nemzet
2022. 07. 22. 8:56
Anlass
FC Basel 1893 / Luca Cavegn Fotó: FC Basel 1893 / Luca Cavegn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel a nevéhez fűződött szépségdíjas góllal alakult ki a 2-0-s végeredmény a Basel javára. A magyar válogatott csatára a második félidő elején, a 48. percben vette be a Crusaders kapuját ritkán látható, bravúros megoldással.

– Jó, hogy az első félidőben megszereztük a vezetést, aztán rögtön a szünet után tovább növeltük az előnyünket. Ezek a gólok jó irányba terelték a csapatot – nyilatkozta Alexander Frei, a Basel vezetőedzője, aki egyébként 42 találatával a svájci válogatott gólrekordere.

Szalai Ádám
Szalai Ádám fontos gólt szerzett a Basel számára Fotó: FC Basel 1893/Luca Cavegn

Szalai Ádám februárban szerződött Mainzból a svájci együtteshez, amelyben eddig 14 mérkőzésen öt gólt és egy gólpasszt jegyzett. A Crusaders elleni volt az első fellépése a csapatban a nemzetközi porondon, mert a tavasszal nem léphetett pályára a Konferencia-ligában, mivel a nevezési határidő után igazolták le.

Szalai legutóbb 2013-ban szerzett gólt a nemzetközi kupákban, akkor még a Schalke színeiben duplázott a görög PAOK elleni BL-selejtezőn, azzal nyert a csoportkörbe jutott német klub 3-2-re.

A Basel számára most szinte elvárás a harmadik számú európai sorozatban a csoportkör elérése, és a hazai 2-0-s győzelem után a jövő heti, idegenbeli visszavágón tovább nőttek az esélyei a Crusaders ellen. A következő körben a lengyel Pogon Szczecin és a dán Brondby párharcának a győztesével találkozhat a Basel, ott az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult Lengyelországban.

Borítókép: Szalai Ádámot ünneplik csapattársai a Crusaders ellen szerzett sarkazós gólja után (Fotó: FC Basel 1893/Luca Cavegn)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.