A Bermuda-háromszög megbomlása szíven ütheti a Real Madridot

Némileg váratlanul jelentette be a Real Madrid és a Manchester United, hogy az előbbi eladja az utóbbinak Casemirót. A brazil védekező középpályás távozása komoly hatással lehet a királyi gárda eredményességére, pénzügyileg azonban remek üzletet kötött Florentino Pérez.

Magyar Nemzet
2022. 08. 20. 13:52
CASEMIRO
Helsinki, 2022. augusztus 10. Casemiro, a Real Madrid (b) és Sebastian Rode, az Eintracht Frankfurt játékosa a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid-Eintracht Frankfurt mérkõzésén a helsinki Olimpiai Stadionban 2022. augusztus 10-én. MTI/EPA/COMPIC/Mauri Ratilainen Fotó: Mauri Ratilainen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid és a Manchester United megegyezett egymással , az angol klubhoz 2026-ig aláíró már elbúcsúzott a szurkolóktól, és pedig tőle. Ők hárman alkották az úgynevezett Bermuda-háromszöget a Real középpályáján, Carlo Ancelotti vezetőedző nevezte el őket ekképpen.

– Azért hívom Casemiro, Kroos és Modric együttesét Bermuda-háromszögnek, mert mindig elnyelik a labdát – magyarázta Ancelotti . Bár a legutóbbi idényben spanyol bajnok és BL-győztes Real kirakatembere a 44 gólt szerzett volt, sokak szerint a középpályás trió volt a madridi sikerek igazi motorja.

Az biztos, hogy a Real egyetlen döntőt sem veszített el, amelyen Casemiro, Kroos és Modric is kezdő volt – kilenc finálé, kilenc győzelem volt a mérlegük együtt.

Casemiro távozását nem a klub szorgalmazta, Ancelotti nyilatkozta, hogy a játékos kereste meg őt és a klubvezetést azzal, hogy új kihívásra vágyik, ők pedig elfogadták ezt a kérését. Ha pusztán a pénzügyi oldalát nézzük, érthető, hogy a Real nem kötötte az ebet a karóhoz, hiszen a hírek szerint a Manchester United 70 millió eurót fizet a brazilért, és ezen felül később teljesítményalapon még mintegy 11 milliót utalhat majd.

Casemiro elmúlt 30 éves, és a harminc pluszos korosztályban csak egyvalakiért fizettek valaha 70 millió eurónál többet, Cristiano Ronaldóért, amikor a portugál 2018-ban a Realtól a Juventushoz szerződött 117 millióért. Tekintettel a brazil életkorára, a Real igen kedvező ajánlatot kapott a középpályásért, akit 2013-ban mindössze hatmillióért vett meg a Sao Paulótól.

Anyagilag tehát feltétlenül jól járt a Real Casemiro eladásával, más kérdés, hogy szakmailag mi lesz az ügylet következménye. Nem nehéz párhuzamot vonni Claude Makéléle sokat emlegetett 2003-as eladásával, amikor a francia védekező középpályás a Chelsea-be távozott Madridból. Előtte vele a kezdőben bajnoki címeket és BL-aranyat szerzett a Real, amely alábecsülte a szürke eminenciás távozásának negatív hatását, és utána négy évig semmit sem nyert.

Hogy Casemiro távozása járhat-e hasonló következménnyel, azt az idő dönti el. A Real igyekezett felkészülni a néhány éven belüli pótlására, ezért is igazolta le a nyáron 80 millió euróért Aurélien Tchouamenit az AS Monacótól, de az eredeti terv az lehetett, hogy a 22 éves francia játékosnak legyen egy-két közös idénye Casemiróval, akitől fokozatosan vehette volna át a stafétát.

Most a topszinten még tapasztalatlannak számító Tchouameni alighanem egyből a mély vízbe kerül, ami persze jól is elsülhet, de azért mindenképpen kockázatos.

Borítókép: Casemiro, a Real Madrid (b) és Sebastian Rode, az Eintracht Frankfurt játékosa a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid-Eintracht Frankfurt mérkőzésén a helsinki Olimpiai Stadionban 2022. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/COMPIC/Mauri Ratilainen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.