A jelenlegi fizetése ötszörösét kínálták neki, Szalai nemet mondott

Jelenlegi munkaadója, a Fenerbahce és a szentpétervári Zenit már megegyezett egymással Szalai Attila átigazolásáról, a Nemzeti Sport információi szerint a magyar válogatott védője azonban nemet mondott az ajánlatra annak ellenére is, hogy az orosz klub megötszörözte volna a fizetését, évi 2,5 millió euróval csábították.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 08. 31. 14:33
Fenerbahce press conference in Poland Szalai Attila
LODZ, POLAND - JULY 19 Head Coach of Fenerbahce Jorge Jesus (not seen) and player Attila Szalai hold a press conference ahead of the UEFA Champions League second qualifying round match with Dynamo Kyiv, at LKS Municipal Stadium in Lodz, Poland on July 19, 2022. Jakub Porzycki / Anadolu Agency (Photo by Jakub Porzycki / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török Fenerbahce megállapodott az orosz Zenittel lehetséges átigazolásáról. Az első hírek 20 millió euróról szóltak, de 21 millió euró lett volna a védő végleges eladási ára. Szalai a klubok egyezsége ellenére is maradhatott a Fenernél, és a magyar válogatott játékos vissza is utasította a Zenit ajánlatát, értesült róla a Nemzeti Sport. 

A sportlap hozzáteszi, Szalai döntése nem meglepő az Oroszországot és az orosz sportot sújtó szankciók ismeretében. Szentpétervárra szerződni még a rekordbevételeket elérő Gazprom klubjához sem tűnik ideális megoldásnak. Ismert, hogy az UEFA el is vette a BL-döntő megrendezésének a jogát a Zenit otthonától, a Gazprom Arenától, és szerződést bontott a BL egyik kiemelt szponzorával, a Gazprommal.

A védőnek állítólag négyéves szerződést ajánlott volna a Zenit évi 2,5 millió eurós fizetéssel. Szalai Attila azonban nem akar minden áron váltani, még úgysem, hogy a jelenlegi fizetése az évi ötszázezer eurót sem éri el, de nem a pénzt, hanem a további fejlődési lehetőséget tartja szem előtt, ezért szeretne maradni a Fenernél, amelyhez még hároméves szerződés köti. Az új vezetőedző, Jorge Jesus is számol vele, az elmúlt egy hónapban nyolc meccsen is pályára léphetett.

A Nemzeti Sport cikke szerint a Zeniten kívül nyugat-európai klubokkal is folytak egyeztetések, a Wolfsburg, a Bologna és a West Ham is tett ajánlatot, de ezeket a török klub nem fogadta el.

 

Borítókép: Szalai Attila (Fotó: Jakub Porzycki/Anadolu Agency via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.