Átverték a Köln szurkolói a Vidit, ellephetik a fehérvári lelátót + videó

Hírek szerint akár tízezer kölni drukker is érkezhet Székesfehérvárra, a labdarúgó Európa-konferencialiga rájátszásában augusztus 25-én sorra kerülő, Mol Fehérvár elleni mérkőzésre.

Magyar Nemzet
2022. 08. 13. 9:36
Arsenal FC v 1. FC Koeln - UEFA Europa League
Flares during UEFA Europa League Group H match between Arsenal and 1.FC Koln at The Emirates , London 14 Sept 2017 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto) (Photo by Kieran Galvin / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Kieran Galvin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisban emlékezetes meccset hozott a Barcelona–Eintracht Frankfurt negyeddöntő a labdarúgó Európa-ligában, és nem csak azért, mert a németek 3-2-re győztek idegenben, így 4-3-as összesítéssel ők jutottak tovább. (Végül meg is nyerték a sorozatot.) A találkozón 79 468-an foglaltak helyet a lelátókon, s köztük legalább húszezer német (egyes források szerint harmincezren is voltak), akik a Barcelona szektoraiba szóló belépőket is szereztek. 

A Köln szurkolói is trükkösek, és elképzelhető, hogy augusztus 25-én Székesfehérváron a Mol Fehérvár elleni találkozón az Európa-konferencialiga rájátszásában nagyon nagy létszámban lesznek jelen. A Vidinél már későn kaptak észbe…

„A rendőrség és a német klub tájékoztatása alapján a kölni szurkolók rendszeresen a hazai szektorokba vásárolnak jegyeket csapatuk biztatása céljából, amit klubunk meg kíván előzni annak érdekében, hogy a hazai pálya valóban hazai pálya legyen, ezért célunk, hogy Vidi-szurkolók töltsék meg a hazai szektorokat. Kérjük szurkolóinkat, megvásárolt jegyeiket ne értékesítsék másoknak, mert csak a jegytulajdonos tud majd belépni a stadionba” – olvasható a Mol Fehérvár honlapján.

A klub arról tájékoztatott, hogy az augusztus 25-én a Mol Aréna Sóstóban 19 órakor kezdődő mérkőzésre a hazai szektorokba kizárólag vidis klubkártyával, a 2022/2023-as szezonra érvényes őszi és éves bérlettel, 2021/2022-es éves vagy tavaszi bérlettel, illetve az FC Petrocub Hincesti elleni hazai mérkőzésre megváltott belépőjeggyel lehet jegyet vásárolni. Felhívják a bérletesek figyelmét, előfordulhat, hogy nem a bérletükön megjelölt helyre tudják megvásárolni a belépőjüket – ami máris kiverte a biztosítékot a törzsszurkolóknál, a Mol Fehérvár Facebook-oldalán nagy a felháborodás. De nem csak emiatt.

„Ezt ki találta ki, hogy a klubkártyát csak Fehérváron lehet átvenni? Elmennék a Köln elleni meccsre, de előtte kéne mennem még egy kört Baranyából a klubkártyáért” – írja egy csalódott drukker.

A jegy megvásárlásakor, amihez tehát elengedhetetlen a klubkártya, már meg kell adni a nevet, valamint a születési helyet és a születési időt, ami a jegyre rá lesz nyomtatva. Felhívják a szurkolók figyelmet, hogy pontos adatokat adjanak meg, mert a stadionba való belépéskor a biztonsági szolgálat ezt ellenőrizheti, és amennyiben a személyazonosító igazolvánnyal nem egyeznek az adatok, nem engedélyezik a belépést a stadionba. Felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a vásárláshoz szükséges dokumentumokról nem elegendő fénymásolatot vagy fotót hozni a jegyvásárláshoz, mindenképpen az eredeti dokumentumra van szükség.

Ám amint a Blikk megírta, a Köln szurkolói egy kiskaput már kihasználtak. Tudniillik a playoff-körbe jutásáért a Petrocub Hincesti elleni hazai kupameccsre jegyet váltó szurkolóknak továbbjutás esetén online elővételes vásárlási lehetőségük volt a playoff-körre. Ezt megtudták a német szurkolók is, akik elkezdték felvásárolni a moldovai csapat elleni találkozóra a jegyeket. A Vidinél észlelték, hogy hirtelen indokolalanul nagy mértékben megnőtt az érdeklődés a meccsek iránt. Múlt csütörtökön délben le is állították az online vásárlást, később már csak azok vehettek „dupla jegyet”, akiknek volt magyar klubkártyájuk. A Blikk szerint mintegy hétezer belépő kelt el a Petrocub elleni meccsre, de csak 3356-an voltak a lelátókon – ami a németek leleményességére utal.

A Köln szurkolói 2017-ben emlékezetes londoni túrát tettek az Arsenal elleni Európa-liga-meccsre, amely után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hatvanezer eurós büntetést rótt ki a németekre. A két együttes a csoportkörben találkozott, és a londoniak 3-1-re győztek. Már a kezdés sem volt problémamentes, hiszen több ezer, jeggyel nem rendelkező vendégszurkoló gyűlt össze az Emirates Stadionnál, és nem engedték be azokat, akiknek volt belépőjük. Ezért csak egy órával az eredeti, 21.05 órás időpont után indulhatott útjára a labda. 

Fotó: AFP/Adrian Dennis

 

A kölni csapat drukkerei 2900 jegyet kaptak a mérkőzésre, de a hírek szerint mintegy húszezer német szurkoló utazott el a londoni összecsapásra. A találkozón pedig tűzijátékokat használtak, tárgyakat dobáltak a pályára, és megrongálták a stadiont. A történtek után az UEFA megtiltotta a német klubnak, hogy következő két idegenbeli európai kupamérkőzésére jegyeket áruljon a szurkolóinak, ám ezt a szankciót akkor két évre felfüggesztette.

Fotó: AFP/Adrian Dennis

A Köln tábora öt éve Londonban az utcán és a stadionban:

Hírek szerint akár tízezer kölni drukker érkezhet Székesfehérvárra, sokan jegy nélkül, nem árt az óvatosság.

Borítókép: A Köln szurkolótábora parázs hangulatot teremt (Fotó: AFP/Kieran Galvin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.