Csercseszov: Vlagyivosztokhoz képest az írországi út sétagalopp

Valószínűleg Bogdán Ádám védi a Ferencváros kapuját a Shamrock Rovers elleni visszavágón az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában. Ez azonban nem azt jelenti, hogy tartalékolna a Fradi a hazai pályán aratott 4-0-s győzelem után, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző például az augusztus 20-án elmaradt tűzijáték helyett is meccseket elemzett.

Magyar Nemzet
2022. 08. 24. 12:57
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav; Slovan Bratislava - Ferencvaros Budapest
Labdarúgó BL - Slovan Bratislava-Ferencváros Fotó: Martin Baumann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön este kilenckor Dublinban lép pályára az FTC az ír bajnok elleni visszavágón, és a mérkőzés előtti sajtótájékoztatót általában a mérkőzés helyszínén tartják, ám a zöld-fehérek a dublini repülőtér humánerőforrásproblémái miatt később tudnak csak elutazni, ezért a Groupama Arénában álltak a sajtó rendelkezésére szerdán.

– Azerbajdzsánt és Kazahsztánt is megjártuk, nincsenek problémáink a hosszú utakkal, fel vagyunk készülve rájuk – tisztázta Sztanyiszlav hogy az utazási nehézségek nem befolyásolhatják a csapatot. – Én repültem már Vlagyivosztokba is, ahol nyolc óra az időeltolódás, és másnap meccset kellett játszani. Ahhoz képest az írországi út sétagalopp.

A Fradi a Qarabag elleni BL-selejtezős vereség óta két 4-0-s győzelmet aratott, előbb a Fehérvár elleni rangadón az NB I-ben, majd a Shamrock elleni első mérkőzésen, s az orosz szakember adott egy szabadnapot a játékosainak.

– Én is vártam az ünnepséget huszadikán, de az elmaradt, úgyhogy az időm nagy részét otthon töltöttem, és mérkőzéseket elemeztem. Talán a játékosoknak valóban szabadnap volt a szabadnap, de az edzői stáb tagjainak nem – válaszolt Csercseszov arra, hogy mivel töltötte a szabadidejét Budapesten.

A négygólos előny birtokában nehéz elképzelni, hogy a Fradi ne jusson be az Európa-liga csoportkörébe a Shamrock elleni párharc végén, de az érintettek nem foglalkoznak az első találkozó eredményével.

– Ez egy teljesen új meccs lesz, aminek az állása 0-0-ról indul – nyomatékosította Csercseszov. – Az ellenfél mégiscsak az ír bajnok, szóval nehéz mérkőzésre készülünk, hiába van előnyünk. Nem szeretem a „ha”-val kezdődő mondatokat, egy gátfutó sem az utolsó gát átugrására koncentrál az első előtt. Mi sem ezt tesszük, csak a következő feladattal foglalkozunk.

Lényegében ugyanezt mondta el Bogdán Ádám is, aki Csercseszov mellett részt vett a sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy helyett ezúttal ő védi a Fradi kapuját, a játékos és az edző is úgy felelt, hogy igen, elképzelhető. 

A sérült játékosok közül Samy Mmaee visszatérésében bíztak Írországban, de az orvosi stáb javaslatára még várnak vele, talán a Honvéd elleni bajnokin már bevethető lesz vasárnap, és hasonló a helyzet Rasmus Thelander esetében is.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov a Ferencváros vezetőedzőjeként (Fotó: MTI/TASR/Martin Baumann)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.