Három Grand Slam-győztessel szegényebb lett az idei US Open

Egyikük sem volt kiemelkedő formában. A US Open női címvédője a tavalyi New York-i menetelése óta nem nyert tornát, aligha lehetett hinni, hogy a tavalyi sikerének helyszínén talál magára. Emma Raducanu már az első fordulóban kiesett az idei US Openen, csakúgy, mint a korábbi kétszeres győztes, Oszaka Naomi. Kikapott a Roland Garros 2017-es kiírásának győztese, a lett Jelena Ostapenko a kínai Cseng Csin-vennel szemben maradt alul. A négyszeres bajnok Rafael Nadal meglepetésre szettet vesztett a világranglista 198. helyén álló ausztrál Rinky Hijikatával szemben, utána azonban könnyedén fordított.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 10:25
2022 US Open - Day 2
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 30: Emma Raducanu of Great Britain reacts against Alize Cornet of France in their Women's Singles First Round match on Day Two of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 30, 2022 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Julian Finney/Getty Images/AFP (Photo by JULIAN FINNEY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női címvédő Emma Raducanu már az első fordulóban búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban. A 11. helyen kiemelt brit játékost a 32 esztendős, sorozatban 63. Grand Slam-tornáján szereplő, ezzel rekorder Alizé Cornet győzte le két sima játszmában. A francia teniszezőnek idén nem ez az első nagy skalpja GS-viadalon, Ausztráliában ugyanis a korábbi világelső román Simona Halepet búcsúztatta, Wimbledonban a rangsort jelenleg is vezető lengyel Iga Swiateket verte. A 19 esztendős Raducanu a szabályok szerint 2000 pontot veszít a világranglistán, így a New York-i tornát követően várhatóan a 80. hely környékére esik vissza a rangsorban.

Elbúcsúzott a kétszeres bajnok, a japán Oszaka Naomi is: őt az amerikai Danielle Collins búcsúztatta egy igen érdekes mérkőzésen. A négyszeres Grand Slam-győztes Oszaka ütött 8 ászt, az ellenfele 9 kettős hibát. 

A meccset a második szervák minősége közötti különbség döntötte el az amerikai javára: ebben a mutatóban sokkal jobb volt, mint a japán. A második szerváinak a 68 százalékát nyerte meg, Oszaka 23 százalékával szemben.

 

A férfiaknál a négyszeres bajnok, 22-szeres Grand Slam-győztes az első játszmát meglepetésre ugyan elveszítette a világranglista 198. helyén álló ausztrál Rinky Hijikatával szemben, utána azonban könnyedén fordított, és nyert 4:6, 6:2, 6:3, 6:3-ra. A spanyol Grand Slam-rekorder mérlege lenyűgöző a US Open első fordulóiban: 16-ból 16 meccset nyert meg. A következő ellenfele a kiszámíthatatlan olasz, Fabio Fognini lesz. 

Érdekes, fordulatos ötjátszmás meccsbe bonyolódott Györe László. A zentai születésű, Laslo Djere néven szerb színekben induló játékos nemrég döntőt játszott a winston salemi felvezető versenyen, a US Open első fordulójában az orosz Andrej Rubljovval találkozott. Hiába állt fel 0-2-ről, a meccset az orosz nyerte.

Szintén öt szettes meccsre kényszerült Denis Shapovalov: a kanadai tehetség az ismeretlenség homályából előlépett svájci Marc-Andrea Huesler ellen nyert, és biztosította a helyét a következő fordulóban.

Borítókép: Emma Raducanu nem védi meg a címét New Yorkban (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.