Felkészültek a legrosszabbra, de Serena Williams még visszatér

Serena Williams magabiztos győzelemmel kezdte a US Opent. A huszonháromszoros Grand Slam-bajnok teniszező annak ellenére jutott be a második fordulóba, hogy a New York-i szervezők már készen álltak a búcsúztatására.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 7:00
Serena Williams US Open
Serena Williams 2022 US Open Tennis Fotó: Twitter/US Open
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Serena Williams bejelentette, hogy az idei US Open lesz az utolsó versenye, mindenki a nagy pillanatra készült. A teniszversenyekre jellemző egyenes kieséses lebonyolítás miatt persze előre sosem lehet tudni, hogy melyik lesz a huszonháromszoros Grand Slam-bajnok utolsó meccse – hacsak egészen váratlanul be nem jut a döntőbe –, így a New York-i szervezők biztosra mentek.

Williams az első fordulóban a montenegrói Danka Koviniccsel játszott, aki nem sorolható a világelitbe, a nyolcvanadik helyen áll a világranglistán. Viszont az amerikai klasszis wimbledoni visszatérésekor még alacsonyabban rangsorolt játékostól, Harmony Tantól kapott ki, s azóta vívott három meccséből is csak egyet nyert meg.

Maga Serena is biztosra akart menni, hogy emlékezetes lesz az este, királynői ruhában vonult be az Arthur Ashe Stadionba.

Mégis az első labdamenetektől kezdve lehetett érezni, hogy Williams valójában még nem búcsúzni, hanem nyerni jött. Fizikálisan és mentálisan is sokkal jobb állapotban volt, mint néhány hete Wimbledonban, és két viszonylag sima játszmában bejutott a második fordulóba.

Az amerikaiak a győzelem ellenére átadták a búcsúajándékokat, sőt a siker még jobb hangulatot biztosított a teniszlegenda ünnepléséhez. Serena hatszor nyerte meg a US Opent, 1999-ben itt szerezte első GS-trófeáját – azzal a sikerrel kezdődött a köszönetnyilvánító videó, amelyben a népszerű televíziós személyiség, Oprah Winfrey olvasott fel levelet a teniszezőnek.

A tizenkétszeres Grand Slam-bajnok, a US Opennek otthont adó komplexum névadója, Billie Jean King a pályán mondott beszédet Serena tiszteletére, a lelátón pedig olyan hírességek figyelték Williams meccsét, mint Bill Clinton korábbi amerikai elnök, Mike Tyson bokszlegenda, Matt Damon színész vagy Lindsey Vonn, a korábbi rekordhalmozó alpesisíző.

A közönség is készült, nyilvánvalóvá tették, hogy szeretik Serenát.

Serena Williams szívét kétségtelenül melengette a fogadtatás. Hogy lehet-e mindezt fokozni, az a második fordulóban, a második kiemelt, de már hónapok óta formán kívül teniszező Anett Kontaveit ellen kiderül. S a 2018-as Roland Garros óta először összeáll a Serena Williams, Venus Williams páros is New Yorkban.

US Open, 1. forduló: S. Williams (amerikai)–Kovinics (montenegrói) 6:3, 6:3

Borítókép: Serena Williams élvezi utolsó tornáját (Fotó: Twitter/US Open)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.