Lelépett a Real legendája, és Ancelotti rögtön megdicsérte az utódját

A címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid 4-1-re nyert Vigóban a Celta vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójának szombat késő esti mérkőzésén. A hajrában büntetőt hibázó fővárosiaknak hosszú idő után ez volt az első mérkőzésük a Manchester Unitedhez igazolt Casemiro nélkül.

Magyar Nemzet
2022. 08. 21. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 esztendős Casemro 2013-ban, 20 évesen a brazil Sao Paolótól igazolt a Real Madridhoz, és a védekező középpályásnak eleinte csak a B csapatnál jutott lehetőség, majd a 2014/15-ös idényt kölcsönben a Portónál töltötte. A visszatérése után azonban szinte kirobbanthatatlan volt a Realból, amelyben 336 mérkőzésen szerepelt. A csapattal az öt BL-siker mellett a spanyol bajnokságot, a spanyol szuperkupát, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot egyaránt háromszor, a spanyol Király Kupát egyszer nyerte meg úgy, hogy minden idényben alapember volt. Profi karrierje során több mint ötszáz mérkőzésen lépett már pályára, ebből 63 alkalommal a brazil válogatottban szerepelt.

klubváltásával kapcsolatban ezen a héten jelentek meg az első sajtóértesülések, ezeket a BL-címvédő madridiak olasz edzője, Carlo Ancelotti a Real Madrid pénteki sajtótájékoztatóján meg is erősítette.

– Casemiro új kihívásra vágyik, mi pedig elfogadjuk a döntését – mondta akkor a tréner. Hozzátette: a játékos elhatározását a személyisége, valamint a klubért tett szolgálatai miatt is el kell fogadniuk. Ancelotti kiemelte, hogy a középpályán Modrić, Casemiro és Kroos elképesztően fontos triót alkotott, amelynek kiemelkedő szerepe volt a Real Madrid sikereiben az elmúlt időszakban.

Nem sokkal később pedig Manchester United és a Real Madrid is bejelentette, hogy megállapodtak Casemiro klubváltásának feltételeiben. Az angol klub honlapjának közlése szerint a szerződést akkor tudják véglegesíteni, ha sikerül mindenben megállapodniuk a középpályással, akinek meg kell felelnie az orvosi vizsgálatokon, és szüksége lesz a munkavállaláshoz vízumra is. A szerződés részleteit nem közölték a klubok, az angol sajtó viszont úgy tudja, hogy a játékos négy vagy öt évre szóló szerződést ír majd alá, míg fizetése 16 millió euró (6,6 milliárd forint) lehet. Az angol bajnokságban két fordulót követően sereghajtó Manchester United sajtóhírek szerint 60 millió eurót fizet Real Madridnak, de az összeg 10 millió euróval nőhet.

Casemiro távozásában minden nagy bizonnyal nagy szerepe van annak, hogy a Real Madrid a nyáron a Monacótól leigazolta a 22 éves, kameruni származású, 12-szeres francia válogatott Aurélien Tchouaménit.

A Celta Vigo–Real Madrid meccs előtt Florentino Pérez, a fővárosiak elnöke is elmondta, hogy Casemiro egy igazi legenda, ezért hadd döntse el ő maga, hogy mit kíván tenni, hová akar menni. A találkozót aztán a Real Madrid 4-1-re nyerte meg. A királyi gárda Courtois – Carvajal (Rüdiger, 69.), Militao, Alaba (L. Vázquez, 77.), F. Mendy – Tchouaméni, Camavinga (Asensio, 82.), Modric (Ceballos, 77.), Valverde – (E. Hazard, 83.), Benzema összeállításban játszott. A Real gólszerzői Benzema (14. – 11-esből), Modric (42.), Vinícius Júnior (56.) és Valverde (66.) voltak, a hazaiaktól Iago Aspas (23. – 11-esből) volt eredményes.

A vendégek a 87. percben is 11-eshez jutottak, ennek az elvégzését Benzema átengedte a nem sokkal korábban beállt Eden Hazardnak, akinek a gyenge lövését azonabn Marchesín kivédte.

– Tchouaméninek más kvalitásai vannak, mint Casemirónak. Remekül játszott ma, megmutatta, hogy az edzéseken mit csinál olyan jól. Remekül védekezett, élvezte, hogy kivehette a részét a csapat teljesítményéből. Modrić, Camavinga és ő is remek munkát végzett – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

Modric és Kroos egyébként a Marca sportlap hasábjain egyaránt nyílt levélben búcsúzott el Casemirótól, köszönetet mondtak neki, további sikereket kívánnak a brazilnak, és kiemelték: a barátság megmarad közöttük.

„Sok mindent megnyertünk együtt, de én olyan pillanatokat őrzök meg magamban, amelyeket senki nem látott. A mindennapi munkát Valdebebasban, a  rengeteg viccelődést, hiszen mindig jó hangulatban voltál, még a legnagyobb nyomás alatt vagy ha hibáztunk” – írta Modric.

A Twitterre pedig mindketten kitettek egy közös képet:

La Liga, 2. forduló:
Celta Vigo–Real Madrid 1-4 (1-2)
Real Mallorca–Real Betis 1-2 (0-1)
Osasuna–Cádiz 2-0 (1-0)
Sevilla–Real Valladolid 1-1 (0-0)
Espanyol–Rayo Vallecano 0-2 (0-1)

vasárnap játsszák:
Athletic Bilbao–Valencia 17.30
Atlético Madrid–Villarreal 19.30
Real Sociedad–FC Barcelona 22.00

hétfőn játsszák:
Elche–Almería 20.00
Girona–Getafe 22.00

Borítókép: Aurélien Tchouaméni remekül játszott Vigóban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.