Magyar lányok az amerikaiaknak: Megmutatjuk, milyen a magyar virtus

Érthetően elképesztő eufóriát váltott ki a magyar női jégkorong-válogatott játékosaiból, hogy Németország kedd este drámai hajrában legyőzte Dániát a világbajnokságon, aminek köszönhetően a mieink negyeddöntőt játszhatnak. Méghozzá a sportág egyik nagyhatalmával, az Egyesült Államokkal csütörtökön délután négytől.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar lányok természetesen ott ültek a lelátón a Dánia–Németország meccsen. S persze belőlük is döbbenetes érzelmeket váltott ki, hogy a németek az utolsó harmadban 1-2-ről megfordították 3-2-re a meccset, úgy, hogy a győztes gólt egyetlen másodperccel a végső dudaszó előtt ütötték.

– Ez hihetetlen volt – Mayer Fruzsina, a magyar válogatott egyik játékosa ezeket a szavakat használta az érzelmeik leírására a Magyar Jégkorong-szövetség videóján. Majd felevenítette fel a mérkőzést, s persze nem beszélt mellé, hogy milyen lelkülettel tették ezt:

– Kimentünk a csapattal megnézni a meccset, nagyon szurkoltunk a németeknek.

Aztán azt is bevallotta, kicsit elhamarkodott volt az örömük, de nem tudtak parancsolni a kitörő eufóriának.

 

– Kicsit necces volt, amikor ott ugráltunk már, hiszen hátra volt még a videózás, plusz maradt még egy másodperc a meccsből, de amikor a bírók beintették, hogy gól, már tudtuk, hogy jók vagyunk.

 

Az Egyesült Államok elleni negyeddöntőben a magyar válogatott az esélytelenek nyugalmával korcsolyázhat ki, de persze sportember így nem gondolkodhat.

– Eljutottunk idáig, ez a női hoki új csúcspontja, a történelmünk új fejezete, úgyhogy küzdeni fogunk, ahogy eddig is tettük, s megpróbálunk egy újabb csodát létrehozni. Az amerikaiak a világ legjobbjai, példaképek, akikre felnézünk. Úgy fogunk kimenni a jégre, hogy tiszteljük őket, de megmutatjuk, milyen a magyar virtus.

Csütörtökön délután négytől tehát megláthatjuk, milyen a magyar virtus női hokis kivitelben.

Cortina: Nyugodtan játszhatunk

Pat Cortina, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint sem kell megijedni az amerikaiaktól, igaz, nem akar hiú ábrándokat kelteni, kimondja, nincs esélyünk az amerikaiak ellen.

– Igazi dráma volt kedd este. Azon az egy másodpercen múlt, hogy pakolunk és hazamegyünk, vagy maradunk. Aki ismeri a női hokit, tudja, hogy az Egyesült Államok és Kanada más szintet képvisel. Most világbajnoki meccsen játszhatunk az USA ellen, és ez nagy szó.

 

Nem kell megijedni, nem kell félni, nyugodtan játszhatunk, esélyünk nincs, de szeretnénk néhány kellemetlen pillanatot okozni.

 

És ne felejtsük, utána lesz még legalább egy fellépésünk az ötödik-nyolcadik helyért – mondta Cortina.

Borítókép: együtt örültünk a németekkel (Fotó: IIHF)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.