Majdnem ottfelejtették a magyar bírókat Münchenben

Hazaérkezett a magyar férfi felnőtt- és juniorválogatott a vasárnap véget ért müncheni torna Európa-bajnokságról. Megjöttek a bíróink is, akiket a szervezők majdem ottfelejtettek.

Magyar Nemzet
2022. 08. 22. 18:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terveknek megfelelően hétfőn hazaérkezett a talajon nagy bravúrral Eb-ezüstérmes Mészáros Krisztofer, valamint Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Kardos Botond alkotta felnőttválogatottunk. S megjött a junior Eb-n szintén kiválóan szerepelt csapat: az egyéni összetett Európa-bajnok Molnár Botond, valamint Závory Szilárd, Mentovai István, Juhász Balázs és Zámbori Zala.

Altorjai Sándor delegációvezető beszámolója szerint a korai kelést – hajnali kettő órakor – és egy kisebb logisztikai problémát leszámítva – a másik szállodában helyet kapó magyar bírókat első körben ottfelejtették a szervezők – minden rendben volt a hazaúton. A repülőtéren az egyesületek képviselői, a családtagok és barátok mellett a média képviselői köszöntötték az Európa-bajnokságról megérkező delegáció tagjait.

Emlékeztetőül: a magyar férfi felnőtt csapat a hatodik helyen végzett a nemzetek versenyében, Mészáros Krisztofer pedig élete első felnőtt Európa-bajnoki érmét nyerte egyéniben (2020-ban a csapattal Eb-bronzérmes volt), és a magyar férfi tornasportban is ez az első Eb-2. hely talajon. Eddig Gál Róbertnek (2005, Debrecen) és Guczoghy Györgynek (1983, Várna, 1987, Moszkva) volt Eb-bronzérme ezen a szeren.

A junioroknál a csapat szintén hatodikként fejezte be a kontinensviadalt, míg Molnár Botond összetettben Európa-bajnok lett, ugrásban pedig bronzérmet szerzett.

A magyar csapat Győri AC-ben tornázó tagjait kedden délután egy nagyszabású rendezvény keretében fogadják majd Győrben.

Mészáros Krisztofer: – Nemrég értem haza, de egyből leültem a szüleimmel és újranéztük a finálét. Nagyon érdekes volt így magyar kommentárral végigélni, kvázi kívülről. Most még nem teljesen érzem át, nem fogtam fel, hogy mit is értem el, de nagyon boldog vagyok.

Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára, delegációvezető: – Szerencsére zökkenőmentes volt a hazaút, bár a hajnali kelés egy picit korai volt, emellett a tranzittal is volt némi gondunk, de ez nem újdonság, ez az egész Európa-bajnokság ideje alatt nehézkesebben ment a megszokottnál. Mindent egybevéve jó újra itthon lenni, ilyen eredmények után.

A multisport Európa-bajnokság keretében megrendezett torna Eb-n jelen volt a lólengésben olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián is, mint a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója: – Látszott mindenkin, hogy igazi sportemberhez méltó hozzáállással viselkedik, és tényleg a legnagyobb elismerés jár minden magyar versenyzőnek azért, hogy ezeket az eredményeket hozták. Én is személy szerint nagyon boldog vagyok, hogy ehhez hozzá tudtam talán tenni, de legalábbis a részese lehetek mindennek. Kívülről érdekes volt így izgulni a többiekért, más, nehezebb, mint versenyzőként. Akkor tudtam, hogy mire vagyok képes, és azt meg kellett mutatnom. Sportvezetőként az előkészületekbe látok csak bele, ott tudok segíteni. Nagyon örülök, hogy érmest ünnepelhetünk újra. Amikor pedig az aranyérmeseknek – Kovács Zsófinak és Molnár Botondnak – szólt a himnusz, az pedig egészen fantasztikus és semmihez sem hasonlítható érzés volt – nyilatkozta még Münchenben.

Borítókép: Molnár Botond és Mészáros Krisztofer számára is remekül sikerült a müncheni Eb (Forrás: Magyar Tornaszövetség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.