időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Csercseszovot nyakon ragadták az FTC népligeti edzőközpontjában

Magyar Nemzet
Forrás: MBSZ, NSO
2022.09.26. 09:28 2022.09.26. 14:54
Csercseszovot nyakon ragadták az FTC népligeti edzőközpontjában

A Ferencváros bajnoki aranyérmes és Európa-liga-szereplő labdarúgócsapatának edzését meglátogatta honosított birkózónk, Bajcajev Vlagyiszlav, aki már magyarként szerzett tavasszal Eb-ezüstérmet Budapesten, néhány napja pedig vb-ötödik helyezést Belgrádban a szabadfogás 97 kilogrammos súlycsoportjában.

A látogatás nem volt véletlen, hiszen Bajcajev Észak-Oszétiából érkezett Magyarországra, éppen úgy, mint Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC futballistáinak vezetőedzője. Csercseszov volt az, aki menedzsere, Varga Sándor és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője segítségével felvette a kapcsolatot a Magyar Birkózók Szövetségével (MBSZ), hogy találkozhasson honfitársával.

Erre a focisták válogatott szünetében, s egyben a birkózó világbajnokság után kerülhetett sor a Ferencváros népligeti edzőközpontjában, ahová Bajcajev a szabadfogású válogatott edzője, Gulevszkij Konsztantyin társaságában érkezett.

A két oszét kiválóság hosszasan beszélgetett, sőt még játékosan birkózott is egymással. Bajcajev tréfálkozva nyakon ragadta Cserszeszovot – a tréner ilyen szorult helyzetbe még nem került Magyarországon.   

– Hallottam a fiatalember eredményeiről – mondta Sztanyiszlav Csercseszov a Nemzeti Sportnak.   – Nagyon örülök, hogy találkozhattunk a szülőföldünktől ilyen messze. Szurkolok, hogy a folytatásban is sikereket érjen el.

Bajcajev Vlagyiszlav, a Csepel TC birkózója úgy fogalmazott, megtisztelő volt találkozni honfitársával, és természetesen minden mérkőzésen szurkol a Ferencváros és vezetőedzője sikeréért.

Fotó: MBSZ/NS/Árvai Károly

Az eseményen ott volt az MBSZ televíziós magazinja, a Kétváll stábja is, így a legközelebbi adásban további részleteket is megtudhatunk a két oszét sportember magyarországi találkozásáról.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov és Bajcajev Vlagyiszlav is Észak-Oszétiából érkezett Magyarországra (Fotó: MBSZ/NS/Árvai Károly)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.