Ellepték a magyarok és a rendőrök Lipcse híres terét + videó

A helyiek nagyot néztek, amikor megjelent több száz magyar drukker a lipcsei Richard Wagner téren. Jó hangulatban, gondos rendőri felügyelet mellett hangoltak a szurkolók a hamarosan kezdődő, németek elleni Nemzetek Ligája-meccsre.

Szalay Attila (Lipcse)
2022. 09. 23. 19:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

előre megmondta. A ma megjelent legnagyobb német napilapban, a Bildben azt nyilatkozta az RB Leipzig és a magyar válogatott középpályása, hogy nekünk van a leghangosabb szurkolótáborunk. Most már Lipcsében is sejtik, hogy mire gondolhatott.

A helyiek néha értetlenkedve, néha meglepetten, néha elismeréssel nézték, ahogy a vegyesen fekete pólót és a válogatott meggypiros mezét viselő magyar szurkolók vonulnak, majd gyülekeznek Lipcse központi terén, amelynek nevét a város híres szülötte, Richard Wagner zeneszerző adja.

Az előzetes hírek szerint kétezer magyar drukker gyűlik össze a 20.45-kor kezdődő Németország–Magyarország mérkőzésre a Red Bull Arénába. Bár ránézésre ennyien nem voltak a téren, a tömeg azonban így is látványos volt.

A leghangosabb természetesen akkor volt az ének, amikor a „Ria-ria Hungária” és a „Hajrá, Magyarország!” zengett.

Egyébiránt békés volt a hangulat, a szomszédban gördeszkázó német fiatalok nem zavartatták magukat, egy idős német hölgy pedig még arra is megkért, hogy a telefonjával fotózzam és videózzam le a szurkolókat neki, mert megmutatná az unokájának. Aztán minden jót kívánt.

A rendőri készültség ugyanakkor magas volt, rohamrendőrök és jó néhány rendőrautó biztosította a teret, aztán a stadion felé vonuló magyar szurkolók útvonalát is. Amíg ott voltunk, balhé nem volt, remélhetőleg később sem lesz.

Borítókép: Magyar drukkerek hangolnak a lipcsei Richard Wagner téren

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.