időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Kubatov Gábor: Soha nem fogom elküldeni Elek Gábort

Magyar Nemzet
2022.09.30. 09:31 2022.09.30. 13:48
Kubatov Gábor: Soha nem fogom elküldeni Elek Gábort

A kiváló rajt után már nemcsak a tavaszi szereplésben, hanem az Európa-liga-csoportelsőségben bízik Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a labdarúgócsapat mellett több szakosztály érdekességeiről is beszélt csütörtökön a Scruton Belvárosban rendezett sajtóeseményen.

A sorozatban négy bajnoki címnél járó, a jelenlegi idényben hat mérkőzés után százszázalékos, az Európa-ligában két találkozót követően szintén hibátlan labdarúgócsapat sikereinek egyik kulcsaként Kubatov Gábor az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot jelölte meg: mint mondta, „mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat”.

– Mi minden évben kitűzzük a célokat, az normális, hogy a bajnokságot meg kell nyerni, hiszen onnan lehet bekerülni a Bajnokok Ligájába. Rá jellemző, hogy azt mondta, szerinte meg kellene nyerni az Európa-ligát – jellemezte Csercseszov hozzáállását az elnök.

Az elnök megjegyezte, az Európa-ligában ilyen rajt után „jó lenne a csoport éléről továbbjutni”. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy sikeres nemzetközi szereplést követően jóval keresettebbek lennének a játékosok, ez viszont azt is jelentené, hogy esetleges értékesítésükkel jelentős haszonra tenne szert a klub, amely így újabb tehetségeket szerezhetne.

– Tokmacot hat-hétszázezer euró körüli összegért vettük, most legalább hárommillióért tudnánk eladni. Ryan Mmaee is körülbelül egymillió euróba került, most minimum háromért távozhatna, fiatal tehetség, ontja a gólokat. Az ilyen dolgoknak örülni kell – fűzte hozzá Kubatov Gábor.

A női kézilabdázókról szólva az elnök arról beszélt, habár a gárda rosszul kezdte az idényt a Bajnokok Ligájában – többek között történetének legsúlyosabb vereségébe (40-20) szaladt bele a német Bietigheim vendégeként –, nem tervez edzőváltást.

– Soha, de soha nem fogom elküldeni Elek Gábort. Viszont ő szereti annyira a Ferencvárost, hogy ha úgy alakul, hogy a csapatnak nem megy, akkor le fog mondani. Amíg azonban van benne erő, és úgy érzi, képes arra, hogy az együttes munkáját és eredményességét javítsa, addig ő marad az edző – nyilatkozta Kubatov Gábor.

A Scruton Belvárosban rendezett sajtóeseményen Kubatov Gábor a férfi-vízilabdacsapattal kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy Varga Zsolt vezetőedző jövő tavasszal egy, a korábbiakhoz hasonlóan sikeres szezon után hagyja el a csapatot, hogy aztán már csak szövetségi kapitányi feladataira koncentráljon.

Borítókép: Kubatov Gábor a labdarúgócsapat mellett több szakosztály érdekességeiről is beszélt (Fotó: Éberling András)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.