Ma mégis megműtik Sallai Rolandot, Rossi kereshet helyettest

A múlt héten már reménykedtünk, Sallai Roland talán már a Nemzetek Ligája hajrájára felépülhet, friss hírként azonban kiderült, mégis meg kell műteni a magyar labdarúgó-válogatott és a Freiburg szélsőjét, a beavatkozásra kedd délelőtt kerül sor. Körülbelül négy hétbe telik majd a játékos felépülése, tehát szeptemberben nem állhat Marco Rossi rendelkezésére a Németország és Olaszország elleni két mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2022. 09. 13. 10:20
SALLAI Roland; ROSSI, Marco; BELLINGHAM, Jude
Wolverhampton, 2022. június 14. Sallai Roland (k) és az angol Jude Bellingham (j), valamint Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b) a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szeptember 3-án, a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szenvedett arccsonttörést, amikor Jonathan Tah egy összecsapás során nem szándékosan bár, mégis súlyos sérülést okozott neki, erősen megrúgta az arcát.

A válogatott játékos szeme bevérzett, megállapították, hogy eltört az arccsontja. Először úgy volt, hogy megműtik, ám halogatták a beavatkozást, mert úgy tűnt, javul a 25 éves labdarúgó állapota.

 

Sallai Tibor az M1-et kedd délelőtt arról tájékoztatta, mégis meg kell műteni a fiát, amire ezekben az órákban kerül sor.

 

– A szemgödrében tört el egy csont, amit meg kell erősíteni, egy fémlemezt raknak be ennek érdekében. A szemével és a látásával nincs probléma, csak félő, hogy a csont, ami elmozdult, úgy marad és az nem lenne jó – mondta Sallai Tibor.

A négyhetes kihagyás azt jelenti, hogy Sallai Roland nem játszhat a Németország, majd Olaszország elleni, szeptember 23-i és 26-i Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

szerdán hirdeti ki a keretét a két mérkőzésre, most már mindenképpen gondoskodnia kell Sallai helyetteséről.

Borítókép: Sallai Roland lendületes játéka hiányozni fog (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.