Nyolc klubot büntetett meg az UEFA a pénzügyi szabályok megsértéséért

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyolc olyan klubbal állapodott meg kiigazítási tervben, amely megszegte a pénzügyi fair playre vonatkozó szabályozást.

Forrás: MTI2022. 09. 03. 8:33
SPO : FTBL : FRA L1 : PSG vs RENNES : ambiance et tribunes
SPORT : FOOTBALL : Ligue 1 : Paris Saint-Germain contre Stade Rennais FC. Score final 1-0. Paris, Parc des Princes, 11 Fevrier 2022. SPORT: FOOTBALL: Ligue 1: Paris Saint-Germain versus Stade Rennais FC. Final score 1-0. Paris, Parc des Princes, February 11, 2022. (Photo by Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: Hans Lucas via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érintett egyesületekre bírságot is kiszabott, ez összesen 172 millió euró lenne, de az egyezség értelmében egyelőre csak 26 milliót kell ténylegesen befizetniük, a fennmaradó büntetés akkor lép érvénybe, ha nem teljesítik a megállapodásban meghatározott célokat.

Három francia csapatnak, a Paris Saint-Germainnek, a Monacónak és az Olympique Marseille-nek, valamint az olasz bajnok AC Milannak és a Juventusnak, továbbá a török Besiktasnak három éven belül kell rendeznie a helyzetet, illetve kell megfelelnie az UEFA új fenntarthatósági szabályainak – melynek részeként 30 helyett már 60 millió az elfogadható veszteség mértéke –, míg az Internazionalénak és az AS Romának négy éve van a konszolidációra.

Az érintett klubok közül magasan kiemelkedik a PSG, a 172 millió eurós összbüntetésből 65 millió a rá eső rész, melyből egyelőre tízmilliót kell befizetnie.

 

Borítókép: A Paris Saint-Germain egy szurkolója a klub zászlajával (Fotó: Arthur Nicholas Orchard/Hans Lucas via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.