Váratlan komplikáció miatt lélegeztetőgépre került az F1-es pilóta

Alex Albonnak, a Formula–1-es Williams csapat pilótájának vakbélműtétje miatt ki kellett hagynia a vasárnapi Olasz Nagydíjat. Az operációt követően komplikációk merültek fel, a 26 éves thai versenyző emiatt lélegeztetőgépre került, az intenzív osztályon kezelték.

Magyar Nemzet
2022. 09. 12. 16:57
Alex Albon
Williams' Thai driver Alexander Albon walks in the pits of the Zandvoort circuit during the qualifying session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix on September 3, 2022. (Photo by CHRISTIAN BRUNA / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alex Albon először szombat reggel érezte rosszul magát, majd vakbélgyulladást állapítottak meg nála, ezért a thai versenyző a harmadik szabadedzést, az időmérőt és a futamot is kihagyta az olasz versenyhétvégén.

Albon azóta a műtéten is átesett, majd hétfőn a Williams-istálló bejelentette, hogy komplikációk, légzési elégtelenség lépett fel a pilótánál a beavatkozás után, emiatt a 26 éves versenyzőt intubálni kellett, illetve a San Gerardo kórház intenzív osztályára került át. Albon állapota szombat éjszaka sokat javult, vasárnap kiengedték az intenzív osztályról, és kedden várhatóan már haza is mehet. 

Az idényben remekül teljesítő versenyző abban reménykedik, hogy az október 2-án megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíjon már ő ülhet a volánnál. A múlt hétvégén, Monzában a Williams tartalékpilótája, Nyck de Vries ugrott be helyette, aki debütálásán valósággal szárnyalt, és a kilencedik helyen futott be. Összességében így egy hétvége alatt többet tett le az asztalra, mint a Williams másik állandó versenyzője, Nicholas Latifi, aki az idény eddigi tizenhat futamán egyszer sem szerzett pontot. De Vriesnek kettő van, Albonnak pedig négy.

 

Borítókép: Alex Albon (Fotó: Christian Bruna/pool/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.