Csercseszov elárulta, mi lesz a Fradi előnye a Zvezda ellen

A Ferencváros csütörtökön visszavágna a Crvena zvezdának a múlt heti, belgrádi 4-1-es vereségért az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában.

2022. 10. 12. 13:32
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Belgrád, 2022. október 6. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában játszott Crvena zvezda – Ferencváros mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2022. október 6-án. Crvena zvezda-Ferencváros 4-1. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros csütörtökön a szerb Crvena zvezdát fogadja az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Sztanyiszlav csapata három forduló után vezeti a H csoportot, ugyanakkor a belgrádi klubbal szemben van törlesztenivalója, hiszen egy hete a Fradi 4-1-es vereséget szenvedett az 1991-es BEK-győztes otthonában.

– Belgrádban nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk, ezért voltak elégedetlenek a játékosok. Nem éreztem úgy, hogy a Crvena zvezda dominált, hatvan százalékban nálunk volt a labda, de nem elég futballozni a pályán, agresszívebbnek, kompaktabbnak kell lennünk, mint múlt héten. 

Van mit kijavítanunk, de egy előnyünk biztosan lesz: a fantasztikus szurkolótáborunk.

A Ferencváros jól teljesített az idényben a hazai és a nemzetközi porondon is, ám amikor nem a tervei szerint alakult a meccs, az rendre kizökkentette a csapatot. A Fradi valamennyi szezonbeli meccsét elveszítette, ha hátrányba került. A belgrádi meccs után Csercseszov is kifejezte elégedetlenségét azzal, ahogy együttese az első kapott gólra reagált.

– Az a mérkőzés így alakult. Alaposan kielemezzük, mindent átbeszélünk, hogy legközelebb már tudjuk, mit kell tenni ilyen helyzetben – felelte lapunknak a témát feszegető kérdésére az orosz szakember, aki azt is elárulta, hogy vannak játékosok, akikre sérülés miatt nem számíthat csütörtökön, de részletekbe nem bocsátkozott. A múlt vasárnapi, Debrecen elleni bajnokin Tokmac Nguen, Adnan Kovacevic és Henry Wingo sem volt tagja a meccskeretnek sérülés miatt.

A szerbek elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Csercseszov mellett a nigériai középpályás, Anderson Esiti képviselte a Ferencvárost, aki elismerte, hogy a jó kezdés után nagyobb a nyomás az együttesen.

– A hátralevő mérkőzések nehezebbek lesznek, mint az eddigiek, mert most már magasabbak az elvárások. Miután két értékes győzelmet arattunk a Trabzonspor és a Monaco ellen, nagyobb a nyomás rajtunk, hogy továbblépjünk a csoportból. De ez egy jó típusú nyomás, készen állunk a feladatra. Ha már megtapasztaltuk, milyen fent, nem akarunk visszacsúszni – hangsúlyozta Esiti.

Európa-liga, H csoport, 4. forduló
Ferencváros–Crvena zvezda (csütörtök, 21.00, tv.: M4 Sport)

A csoport állása
1. Ferencváros 6 pont
2. Monaco 6
3. Trabzonspor 3
4. Crvena zvezda 3

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.