Elfogyott a türelem, a botrány után távozik Bognár György

Miután zsinórban a hatodik meccsén is nyeretlen maradt a labdarúgó NB II-ben az MTK, a klub bejelentette, hogy távozik az együttestől Bognár György, és Horváth Dávid lesz az új vezetőedző.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 11:48
Bognár György MTK
Bognár György Forrás: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK az előző idényben az utolsó négy fordulóra nevezte ki kispadjára Horváth Dávidot, aki majdnem tökéletes mérleget, tíz pontot ért el a neki jutott találkozókon. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a kék-fehéreket az élvonalban tartsa, ahogy ahhoz sem, hogy ő legyen az MTK vezetőedzője az új idény elején.

S bár nem a logikus megoldást választotta a nagy múltú klub vezetősége, amikor az U19-es csapatot egymás után két bajnoki címre vezetett Horváth helyett Bognár Györgyöt választotta, eleinte mégis úgy tűnt, hogy beválik a lépés.

Az MTK hét forduló alatt mindössze egyszer hullajtott pontokat, és vezette az NB II tabelláját. Azóta azonban minden összeomlott.

Azóta hat meccsen csak két pontot gyűjtött az MTK, és visszacsúszott az ötödik helyre a másodosztályban, ahonnan csak az első kettő jut majd fel az idény végén az élvonalba.

A szombati, Siófok elleni 1-1-es döntetlen után pedig lépett a vezetőség, s ezúttal már a logikus lépést hozták meg: helyett pedig Horváth Dávid lesz a vezetőedző.

A harminchét éves szakember mostantól bizonyíthatja, hogy nem a véletlen műve volt a tavalyi erős idényzárás és az utánpótlásban elért sikerek.

Még mielőtt nyilvánosságra hozta volna a váltást, az MTK egy másik közleményt is közzétett honlapján, amelyben elítélte a siófoki szurkolók antiszemita viselkedését. A kék-fehér klub információi alapján nemcsak verbális, hanem fizikai támadás is érte az MTK szurkolóit.

Borítókép: Bognár György visszatérése nem bizonyult sikeresnek (Fotó: mtkbudapest.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.