Bognár György az MTK-ról: Kicsit talán túlértékeltük magunkat

A legutóbbi öt mérkőzéséből egy döntetlen mellett négyet elvesztett az MTK, vasárnap a Haladás vendégeként kapott ki 3-2-re, s visszaesett az ötödik helyre a labdarúgó NB II-ben. Ez így már több mint hullámvölgy. A mindig szókimondó Bognár György nem is beszélt mellé, a csapata szerinte ezúttal is kicsit túlértékelte magát. A vezetőedző nem is annyira a helyezés, mint a gyenge játék miatt aggódik. A kétkedőket azzal igyekszik megnyugtatni, hogy messze még a vége.

Magyar Nemzet
2022. 10. 17. 8:20
Bognár György
Bognár György Forrás: MTK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 48. percre 3-0-s hátrányba került Szombathelyen az MTK, onnan próbált meg talpra állni, Futács Márkó két góljával feljött 3-2-re, de egyenlíteni már nem maradt ideje és ereje. Az együttes öt forduló óta nyeretlen, egy döntetlen mellett négy meccset is elvesztett, s az NB II favoritjaként visszaesett az ötödik helyre.

vezetőedző, a támadófutball elkötelezett híveként a találkozó után részletesen értékelte a mérkőzést és a csapata eddigi szereplését a klub hoplapjának adott videóinterjúban, s ahogy megszokhattuk tőle, ezúttal sem beszél mellé.

– Brusztoltunk az egész mérkőzésen. Az elején volt két szép támadásunk, amikor az üres kapuba nem rúgta be a labdát Németh Krisztián, illetve Matyi (Kovács Mátyás – a szerk.) bement kétszer az ötösön belülre, de utána, ahogy a Haladás vezetést szerzett, elmaradt a játék minősége a várakozástól. Nem először – vágott bele Bognár György.

Az MTK a második félidőben ugyan feljött 3-2-re, de a vezetőedző nem akar ebbe kapaszkodni.

– A második félidőben sem a játék minőségével helyeztünk nyomást az ellenfél védelmére. Átrúgtuk a középpályát, próbáltuk Németh Krisztiánra és a Futács Márkóra feljátszani a labdát, s a kavarodásból érvényesülni. Ezzel a felfogással így is lehetett volna időnk egyenlíteni, de a játék…?

 

Abszolút nulla középpályánk volt ma is. Sem védekezésben, sem támadásban, egy nagy lyuk volt a pálya közepén. Nagyon-nagyon pontatlanok voltunk. Talán egy kicsit túlértékeltük magunkat a mai napon is.

 

 

Természetesen elhangzott a kérdés, ha nem is ezekkel a szavakkal: hogyan lesz ebből feljutás? Mit üzen a vezetőedző az aggódóknak?

– Azt üzenném, hogy messze még a vége, nem behozhatatalan hátrány, amit ilyen sok mérkőzésen ne lehet ledolgozni. Én inkább a játék minősége miatt aggódom, ami megvolt a szezon elején, az mostanra kezdett elkopni. Rendezni kell a sorokat. Tudjuk, hová akarunk eljutni, hosszú még a bajnokság.

Ezután Bognár György arról beszélt, talán lehetne másként is futballozni. Lehet, hogy a klubon belül erre ösztökélik?

 

Lehetne más filozófiával focizni, kivárásra játszani az NB II-ben, az ellenfél hibájából szerezni a gólokat, de azt gondolom, az MTK szempontjából nem ez a követendő út. Az MTK az elmúlt öt évben ezt tette, aztán feljutott és kiesett. Kellene legyen egy markáns játéka az egyesületnek, kellene, ha majd az NB I-ről van szó, hogy irányítani tudjon mérkőzéseket, netán hátrányból fordítani, de ehhez végig kell menni egy úton, s azt hiszem, ennek még nagyon az elején vagyunk.

 

A mezőnynek viszont már-már inkább a közepén. Az MTK szombaton a tizennegyedik Siófokot fogadja, mondhatni, kötelező győzelem.

Feljutó helyen a Pécs és a Diósgyőr

A PMFC ellentétes pályát fut be, mint az MTK, a legutóbbi öt mérkőzéséből egy döntetlen mellett négyet is megnyert, vasárnap Tiszakécskén nyert nagy csatában 2-1-re. A DVTK továbbra is jól szerepel Kuznyecov Szergej irányításával, hármas győzelmi széria van mögötte, s tartja a második helyét. E két csapat áll tehát jelenleg feljutásra, de tényleg messze még a vége.

NB II, 12. forduló:

Haladás–MTK Budapest 3-2
Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-4
Tiszakécske–Pécsi MFC 1-2
Siófok–Gyirmót 1-3
Kozármisleny–Mosonmagyaróvár 0-4
Diósgyőr–Budafok 2-1
Soroksár–Kazincbarcika 3-1
Csákvár–Békéscsaba 2-0
ETO FC Győr–Szentlőrinc 1-1
Nyíregyháza Spartacus–Dorog 0-1

Az élcsoport: 1. Pécs 26 pont, 2. Diósgyőr 24, 3. Gyirmót 22, 4. Szeged-Csanád 21, 5. MTK 20, 6. Soroksár 19.

Borítókép: Bognár Györgynek (jobbra) és a fiának, Bognár Istvánnak sürgősen eredményt kell produkálni (Fotó: MTK Budapest FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.