Csercseszov a Zvezda-meccsel magyarázza a Fradi vereségét

Sztanyiszlav Csercseszov a Mezőkövesdtől elszenvedett 2-1-es vereség után is megőrizte a nyugalmát. Magyarázkodásnak tűnhet, de így igaz, a Crvena zvezda elleni meccs sokat kivett a játékosaiból, nyilván nemcsak fizikálisan, hanem érzelmileg is. Kuttor Attila, a Mezőkövesd trénere nem triumfált, mint mondta, a Ferencváros legyőzéséért is három pont jár.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 21:49
null
20221016 Mezőkövesd Ferencváros labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon is tudtuk, milyen nehéz mérkőzésre számíthatunk, hiszen a Mezőkövesd otthon igen agresszíven szeret játszani, illetve a Crvena zvezda elleni találkozó is sokat kivett belőlünk – mondta ki a lényeget Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője rögtön az értékelése elején, a Mezőkövesd vendegékent elszenvedett 2-1-es vereség után.

 

–  Jól kezdtünk, de a korai gólunk után nem használtuk ki a helyzeteinket, és magunkra húztuk az ellenfelet. Felesleges labdavesztésből volt jó néhány, ami aztán egy szöglethez vezetett, abból pedig gólhoz – elemezte a mérkőzést, majd egy tipikusan rá jellemző mondattal zárta a rövid nyilatkozatát.

– A győzelem és a vereség után is szélsőségesek az érzelmek, ezért aludnunk kell erre egyet, s megfelelően kielemeznünk a meccset.

 

Kuttor Attila, a Mezőkövesd trénere is higgadtságot erőltetett magára, pedig neki lett volna oka az ujjongásra, a Fradi legyőzése nem mindennapos esemény.

– Nem kell ecsetelnem, milyen fontos és értékes győzelmet arattunk. Hátrányból sikerült fordítanunk a nemzetközi szinten is kiválóan teljesítő, regnáló bajnok ellen, nagyon örülünk neki – Kuttor nem mulasztotta el, hogy dicsérje a Fradit.

 

Majd a meccs vitatott jelenetéről, Traoré les címén érvénytelenített találatáról  így beszélt:

 

– A hosszabbításban nem éltünk meg könnyű pillanatokat, nem működött a lestechnológia, ettől féltem, de amikor láttam a jelenetet, egyértelmű volt a les.

Kuttor Attila ezután megpróbálta helyén kezelni a fontos sikert.

– Minden körülmények között hinni kell abban, amit csinálunk. Amikor kétszer vezettünk egy-egy mérkőzésen, nem sikerült nyerni, most meg nem vezettünk és nyertünk. A legfontosabb, hogy az elveink mellett végig kitartottunk, és abból próbáltunk futballozni, amit elterveztünk. Ennek a hitnek, a közös akaratnak lett ez az eredménye. Bízunk benne, hogy ez a győzelem lendületet ad, de nem szeretnénk túlörömködni, mert ez is csak három pont, inkább próbálunk belőle építkezni.

Borítókép: Kuttor Attila eufóriája. A sajtótájékoztatóra lehiggadt (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.