Szilveszterkor biztosan megismétlik Schäferék első gólját

Schäfer András csapata, az Union Berlin a Dortmundot is legyőzte, és továbbra is a Bundesliga élén áll.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 21:18
Paulo Otavio, Andras Schäfer / Zweikampf / Spielszene / Aktion / / Fußball Fussball / Bundesliga Herren DFL / 7. Spielt
Paulo Otavio, Andras Schäfer / Zweikampf / Spielszene / Aktion / / Fußball Fussball / Bundesliga Herren DFL / 7. Spieltag Saison 2022/2023 / 18.09.2022 / 1.FC Union Berlin FCU vs. VfL Wolfsburg WOB / DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. / *** Paulo Otavio, Andras Schäfer duel match scene action sports football soccer Bundesliga men DFL 7 Spieltag season 2022 2023 18 09 2022 1 FC Union Berlin FCU vs VfL Wolfsburg WOB DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and or quasi videoNo Use Switzerland. No Use Germany. No Use Japan. No Use Austria Fotó: Reuters/Paulo Otavio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább folytatódik az Union Berlin váratlanul erős szereplése a Bundesligában. Schäfer András csapata a német bajnokság tizedik fordulójában a Borussia Dortmundot fogadta, amelyet a szezonrajt előtt mindenképpen többre taksáltak a szakértők, mint a fővárosi alakulatot.

A Borussia Dortmund igazán illedelmes vendégnek bizonyult, az ajándékba hozott gólt Gregor Kobel kapus adta át Janik Haberernek. A svájci portás alighanem jobban teszi, ha az év végén nem tekinti meg a szilveszteri bakiparádékat, különben ezzel az Union elleni mozdulatával biztosan találkozni fog.

Később Haberer nehezebb helyzetből is bevette Kobel kapuját, az Union pedig 2-0-s győzelmével megerősítette vezető pozícióját a Bundesligában.

kezdőként nyolcvanhat percet játszott, az Union honlapja szerint aktívan és fáradhatatlanul futballozott.

A Freiburgban továbbra sem volt még bevethető szemsérülése után Sallai Roland, bár a csapat aligha foghatja csak a magyar támadó hiányára, hogy simán kikapott a címvédő Bayern München otthonában.

A bajorok a kiütéses sikerrel feljöttek a második helyre a tabellán, hátrányuk négy pont az Union Berlin mögött, a Freiburg súlyos veresége ellenére is dobogón áll.

Bundesliga, 10. forduló

Union Berlin–Borussia Dortmund 2-0
Bayern München–Freiburg 5-0
RB Leipzig–Hertha BSC 3-2
Schalke 04–Hoffenheim 0-3
Eintracht Frankfurt–Bayer Leverkusen 5-1
Wolfsburg–Borussia Mönchengladbach 2-2
1. FC Köln–Augsburg 3-2
Werder Bremen–Mainz 0-2
Stuttgart–Bochum 4-1

Az állás
1. Union Berlin 23 pont
2. Bayern 19
3. Freiburg 18
4. Hoffenheim 17
5. Frankfurt 17
6. Mönchengladbach 16
7. Köln 16
8. Dortmund 16
9. Bremen 15
10. Leipzig 15
11. Mainz 15
12. Augsburg 13
13. Wolfsburg 10
14. Stuttgart 8
15. Hertha 8
16. Leverkusen 8
17. Schalke 6
18. Bochum 4

Borítókép: Schäfer András ismét kezdőként volt részese az Union Berlin sikerének. (Fotó: Reuters/Paulo Otavio)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.