Sallai Roland örök életre maszkot húzhat a sérülés miatt

A műtét után szerencsére jól halad Sallai Roland rehabilitációja. A súlyos szemsérülést szenvedett játékos már megkezdte a labdás edzéseket, s minél hamarabb ismét pályára lépne, a magyar válogatott novemberi meccsein már szeretne játszani. A sérülés azonban a lelkében is nyomot hagyott, most úgy látja, nem kizárt, hogy nem csupán a következő hónapokban, hanem egész pályafutása alatt viseli majd a speciális védőmaszkot.

Magyar Nemzet
2022. 10. 15. 10:38
SALLAI Roland; WALKER, Kyle
Wolverhampton, 2022. június 14. Sallai Roland (j) és az angol Kyle Walker a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyre jobban vagyok, már elkezdtem külön a labdás edzéseket, remélhetőleg minél hamarabb csatlakozhatom a csapathoz – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban aki szeptember elején, a Leverkusen otthonában 3–2-re megnyert mérkőzésen szenvedett arccsontsérülést, miután a bal szeme alatt megrúgta Jona­than Tah.

– Napról napra tesztelik a szememet, hogyan reagál. A legfőbb gond, hogy ha lefelé nézek, még nem tökéletes a látásom, de érzékelhető a folyamatos javulás, úgyhogy bizakodó vagyok. Remélem, minél hamarabb visszatérhetek, de pontos időpontot inkább nem mondanék.

Sallai majdnem elvesztette a látását, de az édesapjával szemben mégsem haragszik Jonathan Tahra.

– Aki futballozik, az tudja, hogy bármilyen sérülés benne van a játékban. Biztos vagyok benne, hogy nem volt a részéről semmi szándékosság. Ilyenkor egy játékosnak arra kell koncentrálnia, hogy minél hamarabb felépüljön és a lehető legjobb formában térjen vissza.

 

Sallai Rolandnak speciális védőmaszkot készítettek, amit a következő hónapokban muszáj viselnie, de lehet, hogy később is kitart mellette.

 

– Három-öt hónapig biztosan viselnem kell, de ki tudja, lehet, hogy ha beválik, akkor utána sem veszem le.

 

Az interjúban Sallai Roland természetesen a magyar válogatottról is beszélt. Az Eb-sorsolásról a következőket mondta:

– Örültem, mert a nagy neveket elkerültük, de csalóka ez a csoport. Jó csapatokkal játszunk majd, ezért ugyanolyan elánnal és elszántsággal kell kimennünk a pályára, mintha Németország, Anglia vagy Olaszország lenne az ellenfél. Mindenkinek ugyanaz a célja, ott akarunk lenni az Európa-bajnokságon. De azzal is tisztában vagyunk, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk, főleg a szerbek elleni két találkozó ígérkezik keménynek. Akik csak kívülről figyelik a válogatott eredményeit, azt gondolhatják, hogy sima lesz a továbbjutás, de ezen a szinten már tényleg nincsenek könnyű meccsek. Én azt mondom, mindegy, hogyan, csak legyünk ott a következő Eb-n is.

 

 

Sallai Roland klubcsapata, a Freiburg is nagyon jól szerepel, jelenleg a második a német bajnokságban, az Európa-ligában pedig biztosan továbbjut a csoportjából.

 

– A bajnokságban jó lenne odaérni az első öt-hat hely valamelyikére, a többit meglátjuk – Sallai mértékletesen latolgatja a folytatást. – Jól kezdtük az idényt, remélem, tudjuk tartani ezt a formát, és akkor akár nagy meglepetésre is képesek lehetünk. Az előző idényben döntőt játszottunk a Német Kupában, fantasztikus érzés volt az aranyéremért csatázni, jó lenne újra átélni az élményt. Természetesen azzal a különbséggel, hogy most mi nyerjük meg a kupát. De ne szaladjunk ennyire előre, erős, bő keretünk van, minden okunk megvan az optimizmusra, remélem, én is minél hamarabb ismét a csapat segítségére lehetek.

Borítókép: Az angolok ellen felejthetetlen gólt szerzett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.