időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Sallai Rolandnak csak néhány milliméteren múlt a szeme világa

Munkatársunktól
2022.09.14. 14:52 2022.09.14. 15:01
Sallai Rolandnak csak néhány milliméteren múlt a szeme világa

Kedden sikeresen megműtötték Sallai Rolandot, a Freiburg magyar válogatott labdarúgóját, akit szemen rúgtak csapata legutóbbi bajnoki mérkőzésén. Kiderült, csak néhány milliméteren múlt, hogy nem vakult meg. Az édesapja nem érti, a vétkes védőt miért nem tiltják el.

Jól sikerült a keddi műtét, és Sallai Roland okkal bizakodhat a teljes gyógyulásban. Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Freiburg magyar támadója a Bundesliga hétvégi fordulójában sérült meg, amikor a Leverkusen elleni mérkőzés 5. percében az ellenfél egyik védője, Jonathan Tah szemen rúgta. A válogatott futballista néhány napig nem tudta kinyitni a bal szemét, annyira be volt dagadva, és ezért nem lehetett alaposan megvizsgálni. Amikor ez lehetővé vált, kiderült, nincs más választás, mint a műtét, amire kedden került sor. A Nemzeti Sport elérte Sallai Tibort, a játékos édesapját, aki egykor maga is profi labdarúgó volt.

– A legfontosabb, hogy úgy tűnik most, jól van, elvileg jól sikerült a műtét, szerdán még benn kell maradnia a kórházban, de bízunk benne, hogy csütörtökön már kiengedik – mondta Sallai Tibor, aki az eset után kiutazott a fiához Freiburgba. – Rendkívül fel vagyok dúlva, mivel kiderült, hogy a műtétre azért van mindenképpen szükség, mert a fiam szeme világa forgott veszélyben. Mire lement a duzzanat, és ki tudta nyitni a szemét, már jól látható volt, hogy az a szeme hátrébb van, mint a másik, emiatt kettős látása alakult ki. Ráadásul a műtét közben is felléptek komplikációk, akkor derült ki – ezt a röntgen sem tudta kimutatni –, hogy a szeme mögötti üregben több csontja is eltört, ezért csúszott hátrébb a szeme. Így oda fémlemezt kellett beépíteni, ami valószínűleg végleg benn is marad. Az orvosok elmondása szerint nagyon bonyolult műtét volt, szerencsére jó kezekben volt, egy nagyon híres és elismert szemspecialista végezte el a beavatkozást. Most még megfigyelés alatt áll, hogy nem vérzik-e be a szeme, mert ha igen, akkor esetleg újabb műtétre lesz szükség, de abszolút bizakodóak vagyunk.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg
Fotó: AFP/Federico Gambarini

Sallai Tibornak az orvosok azt mondták, a teljes gyógyulás három hónapot is igénybe vehet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Sallai Roland ennyi ideig nem edzhet vagy játszhat, speciális arcvédővel erre már néhány hét múlva sor kerülhet. A Nemzetek Ligájában tehát nem számíthat rá Marco Rossi szövetségi kapitány Németország és Olaszország ellen. Az édesapa egyébként nagyon nehezményezi, hogy a mérkőzés játékvezetője csak sárga lapot adott az eset után a leverkuseni védőnek, az pedig felháborítja, hogy a német szövetség utólag, a felvételek alapján sem tiltja el Jonathan Taht.

Borítókép: Sallai Roland az orvosok szerint néhány hét múlva elkezdheti az edzéseket (Fotó: AFP/Tom Weller)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.