A Puskás Akadémia vezetőedzője a válogatott hősét kritizálta

A Honvéd ellen győzelmet aratott a Puskás Akadémia az NB I 11. fordulójában szombaton, Hornyák Zsolt vezetőedző mégis kritikusan fogalmazott a sérülése után a formáját kereső Nagy Zsolt, a válogatott júniusi hőse teljesítményéről. Zalaegerszegen Ricardo Moniznak más jellegű problémái vannak, amolyan luxusfélék.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 8:18
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Zsolt júniusban a Nemzetek Ligájában lett a magyar labdarúgó-válogatott hőse, miután a németek elleni hazai meccsen pontot érő gólt lőtt, majd Angliában is betalált történelmi, 4-0-s győzelmet aratott együttesében. A felcsúti balhátvéd azóta sérüléssel bajlódott, ami miatt a szeptemberi NL-meccseket ki is hagyta a válogatottban, az elmúlt két fordulóban azonban már pályára lépett klubjában, a Puskás Akadémiában.

Szombaton a Honvéd ellen odahaza 1-0-ra megnyert NB I-es meccsen Nagy csereként már egy teljes félidőt játszott, ám a találkozó végén éles kritikát kapott csapata edzőjétől, Hornyák Zsolttól: – Ennyi helyzetet egy válogatott játékosnak ki kellene használnia. Örülök, hogy visszatért, de három százszázalékos helyzete volt, ezekből gólt kell rúgni, legalább egyet.

Nagy Zsolt ezt nem tette meg, így a Puskás győzelme szenvedősebb lett, a mindent eldöntő találatot Batik Bence érte el a 38. percben. Róla Hornyák pozitívan beszélt az M4 Sport kamerái előtt: – Megérdemelte Batik, hogy a volt csapatának gólt lőjön, az előző mérkőzéseken is jól játszott, vezérré válik. Mindazonáltal többet kellett volna kihozni ebből a sok helyzetből, amelyek a második félidőben voltak. Az első gólig nehéz volt megtörni őket, besűrítették a középpályát. Aztán Kiss Tamásék visszaléptek a védősor és a középpálya közé, onnantól kezdve lettünk veszélyesebbek, ez hozta a gólt is.

Sikerével a Puskás fellépett a dobogó harmadik fokára a tabellán. Előzött az ötödik helyre emelkedő Zalaegerszeg is, amely közvetlen riválisát, a Paksot győzte le hazai pályán 3-0-ra szombaton. Ricardo Moniz, a ZTE edzője érthetően elégedetten értékelt a klubhonlapon, és olyat is mondott, amit Magyarországon ritkán hallani: luxusproblémái vannak.

– Remek első húsz percet játszottunk, magas nyomást helyezve a paksi védelemre. Sok volt az egy az egy elleni szituáció és Mim, Manzinga, Gergényi, valamint Ikoba remek egyéni villanásai döntőnek bizonyultak. Kicsit megálltunk két gól után és láthattuk, hogy a Paks azért jó csapat. Gergényi harmadik gólja pedig remek egyéni mozdulat volt, ma is kitűnően végezte a munkáját.

Minden posztra két játékosunk van, luxusproblémáim vannak. Az a filozófiája a klubnak, hogy lehetőséget adjon fiatal magyar játékosoknak, ma Mim, Szendrei és Csóka is nagyszerűen játszott. Örülök a játékosok, a stáb és a szurkolók miatt is, akik megérdemelték ezt a sikert.

Lám, így is lehet. Mindeközben Fehérváron igazi problémák vannak.

Borítókép: Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.