A Fehérvár edzője is sejti, mi vár rá az újabb vereség után

Információink szerint a Vasas elleni szombati 2-0-s fiaskó volt az utolsó csepp a pohárban, Michael Boris távozhat az NB I-ben szenvedő Fehérvár vezetőedzői posztjáról. A klub egyelőre nem tett bejelentést, de a német szakember maga is sejtelmesen utalt a jövőjére a mérkőzés utáni nyilatkozatában.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 7:42
BORIS, Michael
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt indulatoktól mentes a Vasas–Fehérvár meccs, amelynek a végén a vendégszurkolók sörrel locsolták le saját csapatkapitányukat, a válogatott Fiola Attilát. A fehérvári drukkerek viselkedése nehezen elfogadható, frusztrációjuk ugyanakkor érthető:

csapatuk ezúttal az addig nyeretlen, utolsó helyezett újonc Vasastól kapott ki, s ezzel 11 mérkőzés után mindössze a nyolcadik helyen áll, a forduló végére pedig kilencediknek is hátra csúszhat a tizenkét csapatos NB I-ben.

A fehérvári szurkolók már az előző fordulóban, az Újpest elleni vereségkor is tüntettek a csapat teljesítménye ellen, a jelenetsor pedig ismerős lehet az előző idényből, amikor Szabics Imre vezetőedző állásába került a gyenge produkcióval egybekötött lelátói ítélet. Michael Boris sejti, mi vár rá.

– Győzni szerettünk volna, de nem találtuk a gólhelyzetek kulcsát, míg egy kontrából a Vasas vezetést szerzett. A második félidőben jobban a tizenhatoson belül próbáltunk helyezkedni, de ezzel sem sikerült kellő mértékben veszélyesnek lenni. A piros lap után is futottunk a döntetlen után, de a második góllal eldőlt a mérkőzés. Vasárnap edzés, ott leszünk a stadionban, de nem vagyok jós, történik, aminek történnie kell – utalt a Fehérvár német vezetőedzője a saját jövőjére.

Információnk szerint a Vasas elleni vereség volt az utolsó csepp a pohárban, már a mérkőzés előtt eldöntötték Fehérváron, hogy az angyalföldiek elleni esetleges vereség edzőváltáshoz vezethet. Az ok megtörtént, jöhet az okozat.

Beszámolók szerint Boris a Vasas elleni meccs sajtótájékoztatója végén minden újságíróval egyenként kezet fogott, ami búcsúnak is beillik. Ez a gesztus önmagában ugyanakkor nem jelent semmit, a német nem először tett ilyet, például nyáron a Köln elleni bravúros helytállás (a kiesés ellenére) után is ezt tette az Európa-konferencialigában, pedig akkor biztos nem féltette az állását, hiszen kisebb hurráhangulat uralkodott Fehérváron. Most viszont letargia van.

Legközelebb jövő szombaton a Paksot fogadja hazai pályán a Fehérvár, és nem lenne meglepő, ha azon a mérkőzésen már más vezetné az együttest.

Borítókép: Michael Boris a Fehérvár edzőjeként (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.