Hol van már Köln? Többszörös sokkhatás alá került Michael Boris

A második félidőre öszeomlott, így megérdemelt 1-0-s vereséget szenvedett a Vidi az Újpest ellen hétfő este a labdarúgó NB I 4. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A találkozó hivatalos címkézése szimbolikus értékű: hol van már a nyár, amikor még szaladt a fehérváriak szekere, telt házas meccsekről, a konferencialiga csoportköréről álmodoztak a klubnál. Az újabb kudarccal a Vidi visszacsúszott a nyolcadik helyre a tabellán, s újra kiesés fenyegeti. A kitartó maroknyi drukker lázong, Michael Boris vezetőedző sokkos állapotba került.

Magyar Nemzet
2022. 10. 11. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rúben Pinto sérülése sajnos nagyon komolynak tűnik, így azzal kezdeném, hogy jobbulást kívánok neki! Biztos nem lesz rövid idő a felépülése, de várjuk vissza.

 

Nemcsak az eredmény, hanem az ő elvesztése is sokkolt minket

 

– Michael Boris így kezdte a sajtótájékoztatóját az Újpest ellen 1-0-ra elvesztett meccs után.

A Vidi német trénere ezúttal sem vesztette el a lélekjelenlétét, s a csapata aggasztó teljesítménye és helyzete ellenére ezúttal is tárgyilagosan értékelt.

– Jól kezdtük a meccset, eldönthettük volna a három pont sorsát már az első percekben, de az újpesti kapus nagyokat védett. Nagyjából tizenöt-harminc percig működött a játékunk, utána visszajött a meccsbe az Újpest. A hatvanadik perc után pedig megálltunk, nem fociztunk tovább, az Újpest betalált és meg is nyerte a bajnokit. Nem tudom még az okait annak, hogy miért torpantunk meg – folytatta Boris, aztán rögtön maga is megtalálta a választ a visszaesésre.

– Houri hosszú idő után kezdett, nem bírt ma többet a hosszú sérülése után, a cseréje után az előrejátékunk nem működött.

Egyetlen játékoson persze nem múlhat az egész csapat sikere.

Houri
Houri egy órát bírt Fotó: Tóth Ella / Mol Fehérvár

– Több piszkos munkát kell végeznünk a pályán, a cserék sem hozták meg azt a hatást, amit vártunk tőlük. Nagyobb erőfeszítést várok el mindenkitől, a hosszú labdáknál több opciót kell mutatniuk a pályán lévőknek a mozgásokkal – bírálta a játékosait a fehérvári edző.

Szembesítették a szurkolók dühödt reakciójával is, akik többször is az ismert „K…va gyenge!” rigmust skandálták.

 

– Teljesen megértem a szurkolóink elkeseredettségét. Mi sem vagyunk elégedettek saját magunkkal

 

– mondta erre Boris.

 

Jegyezzük meg, épphogy meghaladta a kétezret a nézőszám, s több száz drukker a fővárosból érkezett, hogy az Újpestet támogassa.

 

Fehérváron ismét kiábrándulás övezi a futballt.

 

Pedig emlékezhetünk, a Köln elleni visszavágón még az volt a gond, hogy kicsi a stadion, nem jutott mindenki belépőhöz.

Nehéz magyarázatot találni arra, ami a Vidinél történik. A nyáron visszatért – éppen Újpestről – Zivzivadze, alaposan megerősítették a csapatot, s noha az egyik erősség, Petrjak távozott, jött helyette a válogatott Schön Szabolcs, mégsem jönnek az eredmények. 

 

A Fehérvár szombaton a Vasashoz látogat, s ha nem nyer, tényleg ismét a kiesés réme fenyegeti.

 

Megszenvedett a sikerért az Újpest

Milos Kruscsics, az Újpest edzője persze elégedett volt.

– Számítottunk arra, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, hiszen a Fehérvár győzelemre éhesen várt ránk Sóstón. Nagyon jó játékosai vannak az ellenfélnek. Nem taktikai hibákat vétettünk, hanem egyéni problémák voltak, de ezeket sikerült kiküszöbölni, majd utána már az ellenőrzésünk alatt volt a találkozó. A második félidőre már több helyzetünk is volt, bár itt is nagyon támadó szellemben lépett fel a Vidi. Ekkor az volt a célunk, hogy megőrizzük az eredményt, majd lépésről-lépésre építettük fel a saját támadójátékunkat, ahogy megnyíltak a terek előttünk. A játékosoknak elmondtam a szünetben: ez egy olyan meccs, amit végig kell melózni és bizony szenvedni kell a győzelemért! Tanultunk a Kecskemét elleni meccsből, ahol szintén nem játszottunk rosszul, de szinte a semmiből kaptuk a gólokat. Most megragadtuk a lehetőséget és meg is nyertük a mérkőzést! Nagyon örülünk a három pontnak – összegzett az újpestiek szerb mestere.

Borítókép: Zivzivadze a mezébe temetkezik. Nem akart visszatérni Fehérvárra… (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.