Távozik a Paks sikeredzője, az egyik kiesőnél folytatja

A múlt vasárnap az NB I-ből kiesett MTK labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Bognár György, aki eddig a Paks vezetőedzőjeként tevékenykedett. A klub hétfői bejelentése szerint Bognár a kék-fehérek szakmai munkájáért lesz felelős a jövőben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTK2022. 05. 16. 17:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub honlapja felidézi, Bognár György 1987-ben labdarúgóként tagja volt a 29 év után ismét bajnoki címet szerző MTK-nak. Vezetőedzőként korábban már irányította a kék-fehéreket, 2001-ben egy Ferencváros elleni 5-2-es sikerrel debütált a csapat kispadján. Bognár az elmúlt időszakban a Paksi FC-t irányította, 2021-ben előbb a játékosok, majd a klubtulajdonosok szavazatai alapján választották meg az Év edzőjének. A legutóbbi bajnoki szezonban toronymagasan az általa irányított paksi együttes szerezte a legtöbb gólt, együttesével a jó bajnoki szereplés mellett bejutott a Magyar Kupa-döntőjébe is.

Az MTK közleményből kiderül, Bognár szakmai igazgatóként érkezik a klubhoz, átfogó feladatköre részeként ő felügyeli majd a felnőtt csapatnál, az NB III-as és az U19-es együttesnél folyó szakmai munkát is. Hamarosan azt is bejelentik, kik alkotják majd a felnőtt csapattal dolgozó szakmai stábot.

Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa a bejelentést követően elmondta, az elmúlt időszakban azon dolgozott, hogy megtalálja azt a megoldást, amellyel leginkább biztosítottnak látja a klub további szakmai fejlődését.  

MTK-kötődése közismert, így biztos vagyok abban, hogy leendő szakmai igazgatónk számára a most induló közös munka is több egyszerű feladatnál. Intenzív, mélyreható egyeztetéseket folytattunk, és most jött el az a pillanat, amikor mindkét fél úgy érezte, együtt kell tennünk a klub felemelkedéséért. Döntésemben az is szerepet játszott, hogy sosem rejtettem véka alá, azt szeretném, ha az eredmények mellett a csapatunk látványos futballra is törekedne. Akadtak periódusok, amikor voltak ilyen irányú törekvéseink a pályán, de az elmúlt időszakban sajnos az eredménytelenség mellett ezen a téren is komoly hiányérzetünk lehetett – fogalmazott a klubtulajdonos. – Bognár György személyiségét, futballról alkotott nézeteit ismerve joggal bízhatunk abban, hogy a csapat közönségszórakoztató futballra is törekszik majd a lehető legjobb eredmények elérése mellett. Az elmúlt időszakban egész sor történet bizonyítja, hogy remekül segíti a játékosok fejlődését is, kihozza belőlük a maximumot, elég csak Hahn János és gólkirályi címét, valamint Bognár István rendkívül eredményes előkészítő játékát megemlíteni. 

A klub egyúttal azt is bejelentette, hogy Horváth Dávid is marad az MTK-nál, az NB III-as csapatot vezeti a jövőben. A fiatal szakembert áprilisban, átmeneti jelleggel az első csapat irányításával bízták meg, s bár a kék-fehérek kiestek az élvonalból, Horváth kinevezése után új erőre kaptak, az utolsó négy fordulóban tíz pontot gyűjtöttek.

 

Borítókép: Bognár György az MTK szakmai igazgatójaként folytatja (Forrás: Mtkbudapest.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.