Filmbe illő fordulatot vett Piqué projektje

Gerard Piquének az elmúlt időszakban nemcsak a futballpályán és a magánéletében vannak nehézségei, hanem az üzleti életben is nem várt akadályokba ütközött.

Magyar Nemzet
2022. 10. 31. 13:31
Gerard Piqué Barcelona
Gerard Piqué Barcelona Fotó: DAVID ALIAGA Forrás: AFP/NURPHOTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerard Piqué az utóbbi időben inkább a magánéleti problémáival, a Shakirával való szakítása miatt került a lapok címoldalaira, mintsem a pályán mutatott jó teljesítményével. A Barcelona veterán védője most az üzleti életben is nehézségekbe ütközött, amikor meglepő fordulatot vett az egyik projektje.

A spanyol futballista 2015-ben nagyjából 20 millió dollárért egy telket vásárolt Malaga tartományban, Costa del Solban, hogy egy luxushotelt építsenek a területen. A projekt viszont elakadt, mivel 250 sírhelyet találtak Piqué telkén, számolt be róla a Marca. Ezért az építkezés helyett kutatások indultak, hogy kiderítsék, mikorra datálható a keletkezésük.

– Nagyjából kétszázötven sírhelyet fedeztünk fel, melyek többsége üres – nyilatkozta a helyszínen dolgozó régészek egyike, Alberto Cumpian. – Lehetséges, hogy ezeket a sírhelyeket soha nem használták, és az értékük sem akkora, hogy megőrizzük őket. Ugyanakkor ez az egyik legnagyobb, városon kívül épült temető az országban.

A régész hozzátette, Piqué projektje feltehetően 2023 januárjában folytatódhat. Cumpian várakozása szerint további bonyodalmak nem lesznek, így a luxushotel megépülhet a jövőben.

 

Borítókép: Gerard Piqué (Fotó: AFP/Nurphoto/David Aliaga)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.