Rossi meglepő választ adott a legkedvesebb Nl-meccsét firtató kérdésre

Több mint egy hónappal a hatalmas sikerrel zárult Nemzetek Ligája-szereplés után Marco Rossi összegezte a tapasztalatait. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem csak a kiemelkedő győzelmekről, az olaszok elleni csalódásról, Dzsudzsák Balázs búcsúmeccséről és az Eb-selejtező sorsolásról is beszélt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 31. 9:50
ROSSI, Marco
Budapest, 2022. június 11. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkõzés elõtt a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

pihen, és egyebek mellett az is foglalkoztatja, hogy mielőbb megtalálja a válogatottól visszavonuló csapatkapitány, helyettesét. – Nem lehet egy az egyben pótolni. Nagyszerű csapatkapitánya volt a válogatottnak. A stábommal már beszéltünk arról, ki érdemes leginkább arra, hogy a karszalagot viselje, a felállított kritériumok alapján már van is ötletünk. Mielőtt azonban meghoznánk a döntést, szeretnék konzultálni a csapat meghatározó tagjaival. Én vagyok a szövetségi kapitány, a felelősség az enyém, de demokratikus vezetőnek tartom magam, kíváncsi vagyok mások véleményére. A legközelebbi összetartás elején sort kerítünk az eszmecserére, mert olyan játékost keresünk, aki élvezi a társai bizalmát, és minden szempontból méltó arra, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya legyen – nyilatkozta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak.

A kapitány szerint a jövőben helyettesítheti Szalait a válogatottban, de könnyen elképzelhető, hogy esetenként hamis kilencessel áll fel a csapat, akár már a jövő márciusban kezdődő Eb-selejtezősorozat mérkőzésein. Rossi az egy hónapja lezárult Nemzetek Ligája-meccsek közül szakmai szempontból a németek elleni hazai döntetlent emelte ki, de természetesen büszke az angolok legyőzésére, illetve valamennyi győztes meccsre, csak az olaszok elleni nulla pont miatt van némi hiányérzete. – A Németország elleni hazai mérkőzést nem nyertük meg, ám úgy értünk el egy egyes döntetlent, hogy kiváló teljesítményt nyújtottunk. A világhírű ellenfél kétszer vagy háromszor tudott csak mögénk kerülni, szakmai szempontból majdnem tökéletes kilencven perc volt – fogalmazott a kapitány.

Az Eb-selejtező-sorsolás kapcsán elmondta, hogy a topcsapatok elleni sikeres helytállás után immár az esélyesség terhével is meg kell küzdenie az együttesének. A kapitány úgy látja, a papírforma alapján Szerbia mögött a magyar válogatott a továbbjutás esélyese, Montenegró, Bulgária és Litvánia ellen a győzelem reményében léphetnek pályára a tanítványai.

Rossi megerősítette: a Görögország elleni novemberi felkészülési mérkőzésen búcsúzhat el a válogatottól.

A teljes interjú ITT érhető el.

Borítókép: Rossi a németek elleni hazai 1-1-re különösen büszke (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.