Rossi és Szoboszlai is eszébe jutott a Real Madrid edzőjének

Ma este a több kulcsjátékosát nélkülöző Real Madrid a Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is felvonultató RB Leipzig ellen játszik a Bajnokok Ligájában. A mérkőzés előtt a Real edzője, Carlo Ancelotti a saját csapata mellett a magyar válogatottat, Marco Rossit és Szoboszlai Dominiket is méltatta a hivatalos sajtótájékoztatón.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 10:22
RB Leipzig - Celtic Glasgow Szoboszlai Dominik
05 October 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group stage, Group F, Matchday 3, RB Leipzig - Celtic. Leipzig's Dominik Szoboszlai celebrates after the 2:1, which was later disallowed. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este az RB Leipzig a Real Madridot fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában (tv: 21.00, M4 Sport). A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a magyar válogatott teljesítménye is téma volt, a Real vezetőedzője, Carlo Ancelotti különösebb felvezető kérdés nélkül dicsérte a lipcseiek magyar játékosait.

 

– A Lipcsének nagyon jó labdarúgói vannak. Azért követem a magyar válogatottat, mert olasz a szövetségi kapitányuk, és fantasztikus munkát végez a csapattal. Ezért is tudom, hogy nagyon erős játékos tele minőséggel, és ő fontos része lesz a BL-csoportmérkőzésnek 

– dicsérte a magyar válogatottat és Szoboszlai Dominikot az AC Milannal és a Real Madriddal is két-két BL-t nyert Carlo Ancelotti.

A Gulácsi Pétert, Lukas Klostermannt és Konrad Laimert sérülés miatt nélkülöző Lipcse jelenleg a második helyen áll a csoportjában, egy ponttal a Sahtar Doneck előtt, és négy ponttal lemaradva a Real Madrid mögött. A német csapat dolgát némileg megkönnyítheti, hogy a Real három kulcsembere, az aranylabdás és valamint a kiváló formában játszó Federico Valverde is kihagyja a ma esti mérkőzést. Rajtuk kívül Mariano Diaz, Lucas Vázquez és Dani Ceballos sem szerepel a Madrid 23 fős keretében.

A csoport másik mérkőzésén a sereghajtó Celtic fogadja a második helyért még versenyben levő, korábbi ferencvárosi és fehérvári labdarúgókat, Olekszandr Zubkovot és Ivan Petrjakot is foglalkoztató Sahtart.

Borítókép: Szoboszlai Dominikot dicsérte a Real edzője (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.