Háromszor vezetett a Kisvárda Kecskeméten, de örülhet a döntetlennek

Háromszor is vezetett a Kisvárda Kecskeméten, de a házigazda midannyiszor tudott egyenlíteni, sőt a hajrában akár a győztes gólt is megszerezhette volna a labdarúgó NB I 11. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A döntetlen a Puskás Akadémiának kedvez, amely szombaton akár mindkét előtte álló csapatot megelőzheti, s feljöhet a második helyre.

Magyar Nemzet
2022. 10. 14. 22:20
null
20221014 KTE Kisvárda Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Potyagóllal szerzett vezetést a Kisvárda. A 18. percben Asani szabadrúgásánál az elé befutó Kravcsenko megzavarhatta Varga Bencét, a kapus mindenesetre suta mozdulattal a saját hálóba ütötte a labdát (0-1).

Nem tört össze ettől a Kecskemét, s még szünet előtt büntetőből egyenlített. Asani rúgta fel fölöslegesen Banó-Szabót, a 11-est Nagy Krisztián értékesítette (1-1).

Az 52. percben ezúttal védelmi hibából szerzett vezetést a Kisvárda, mindenesetre Camaj nagy gólt rúgott (1-2). Öt perc múlva jött a válasz, szöglet után Katonához került a labda, aki ziccerben nem hibázott (2-2).

A harmadik vendéggólt is a hazai védelem hibája előzte meg. A 82. percben a félpályánál megszerzett labdából szép kontrát vezetett a Kisvárda, a végén Makowski önzetlen passzából Ötvös Bence helyezett azt üres kapuba (2-3).

De még erre is volt válasz. A 88. perben ez is tetszetős akció volt, aminek a végén Djuranovics ugyan eltörte a labdát, de talán így lett jó, a földről felpattanva védhetetlen vágódott a hálóba a labda (3-3).

Az utolsó percekre a Kisvárda teljesen elkészült az erejével, a Kecskemét akár a győzelmet is megszerezhette volna, de igazságos a döntetlen.

Az élcsoport állása a meccs után a következő: 1. Ferencváros 21 pont, 2. Kecskemét 20, 3. Kisárda 18, 4. Puskás Akadémia 17. Ha a felcsútiak ma három góllal legyőzik a Honvédot, akkor a második helyre ugorhatnak előre.

NB I, 11. forduló:
Péntek:
Kecskemét–Kisvárda 3-3 (1-1)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2108 néző, v.: Káprály.
Gólszerzők: Nagy K. (37., 11-esből), Katona (57.), Djuranovic (87.), illetve Varga B. (17. – öngól), Camaj (53.), Ötvös (81.)

Szombat:
ZTE–Paks 14.45
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 17.00
Vasas–Fehérvár FC 19.30

Vasárnap:
Debrecen–Újpest 13.45,
Mezőkövesd–Ferencváros 17.45

Borítókép: Az egy pontnak is örülnek a kecskemétiek (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.