Shakira jól időzített, Piqué a Barcelona bűnbakja lett

Gerard Piqué az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen eljátszotta az utolsó esélyt. Barcelonában ez a verdikt. A veterán középhátvéd már púp a csapat hátán, meg akarnak tőle szabadulni. Egykori csapattársa, Xavi sem fogja a pártját, a vezetőedző már nyáron megmondta neki, hogy a belső védők között csupán az ötödik a sorban, a Real Madrid elleni vasárnapi El Clásicón pedig biztosan kihagyja a kezdőtizenegyből. Piqué magánélete is válságban van, elhagyott barátnője, Shakira éppen a sorsdöntő meccs előtti napon üzent neki szó szerint szívszorítóan.

2022. 10. 14. 11:16
FC Barcelona v FC Internazionale: Group C - UEFA Champions League
Gerard Pique during the match between FC Barcelona and FC Internazionale Milano, corresponding to the week 4 group stage of the UEFA Champions League, played at the Spotify Camp Nou, in Barcelona, on 12th october 2022. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shakira ezt a felvételt posztolta kedden. Egy nappal a sorsdöntő Barcelona–Internazionale Bajnokok Ligája-selejtező előtt. A kolumbiai énekesnő október 19-én megjelenő, Monotonia című új dalát promózza a hatásos videóval. Az üzenet nyilvánvaló: a vérző szív Shakirát, a lábfej pedig, amely rátapos, Piquét szimbolizálja. A szívtipró macsó, csak éppen más megközelítésben. S ha netán lennének kétségeink, Shakira a posztban ezt a szöveget írta a videó mellé:

Soha nem mondtam semmit, de fájt. Tudtam, hogy ez egyszer meg fog történni.

Végzetes mérkőzés az Internazionale ellen

Gerard Piquét egy nappal később újabb csapás érte. Ő lett a Barcelona bűnbakja az Internazionale elleni, 3-3-ra végződött Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Nem játszott jól, bizonytalanul mozgott, a milánói csapat játékosai többször zavarba hozták, ráadásul az olaszok egyenlítőgólja az ő lelkén szárad. Nem lépett ki időben, így az ellenfél csatára, Barella nem volt lesen, ráadásul bőszen integetett, nyugi, nincs gond. Nem észlelte Barellát, aki nem hibázta el a ziccert. 

 

Ha nincs ez a hiba, nincs ez a gól, a Barcelona jó eséllyel megnyeri a mérkőzést, s jó eséllyel küzdhetne a továbbjutásért a BL-ben. Piqué személy szerint pedig büszkén húzhatná ki magát, hiba volt őt leírni, még mindig képes nagy feladatokat megoldani.

New York Presentation of the Davis Cup
Még boldogan Shakirával. Fotó: AFP

Gerard Piqué a nyáron elsősorban magánéleti válsága miatt került a lapok címoldalára. Már előtte is azt pletykálták, Piqué nap mint nap bulizik és csajozik a barcelonai éjszakában, júniusában aztán már nem volt értelme tagadni. A spanyol sajtó felfedte, hogy ki is az a titokzatos hölgy, akivel Piqué félrelépett. 

A harmincöt éves futballista az egyik végletből a másikba zuhant. Shakira kereken tíz évvel idősebb – ugyanazon a napon, február másodikán születtek –, új kedvese, Clara Chi Marti, aki a beosztottja volt, viszont tizenkét évvel fiatalabb nála.

Már a nyáron tartaléksorba vezényelték

Nyáron azonban más is történt, aminek akkor érthetően kisebb volt a sajtója. A futballista kegyvesztetté vált az újjáalakuló Barcelonában. A katalánok a posztjára leigazolták a francia Jules Koundét és a dán Andreas Christensent, Xavi, az egykori csapattárs, ma már a csapat vezetőedzője közölte is Piquével, hogy Eric Garcia, Ronald Araújo, valamint a két új ember mögött ő már csak az ötödik a középhátvédek sorában. Fel is ajánlotta a távozás lehetőségét neki, de Piqué maradni akart, közölte, vállalja a versenyt a többiekkel.

A huzavona hátterében – miként azt a Barcelona esetében már megszokhattuk – pénzügyi nézeteltérés húzódik. A pénzügyi fair play határait folyamatosan feszegető katalán klubnál Piqué fizetése túl magas, különösen a vészesen visszaeső formájához és piaci értékéhez mérten. 

Piquének persze esze ágában sincs felbontani a 2024 nyarán lejáró kontraktusát.

Az Internazionale elleni meccs legalább rövid távon megnyugvást hozhatott volna. Araújo, Koundé és Christensen sérülése miatt Piqué a kezdőben kapott helyet, de nem tudott élni a lehetőséggel.

FC Barcelona v Elche CF - LaLiga Santander
Idő előtt lekerülhet róla a Barcelona meze. Fotó: NurPhoto via AFP

S ahogy az ilyenkor lenni szokott, a klub nyomásgyakorlása megindult más irányból. Aligha véletlen, hogy a spanyol sajtó a találkozó után ismét elővette a témát, miszerint a középhátvéd túl sokba kerül a teljesítményéhez képest. Sőt már meg is nevezték, kit szeretne a klub a helyére igazolni, állítólag Ínigo Martínez, a Bilbao játékosa a kiválasztott.

Xavi is őt hibáztatja

A spanyol sajtó tudni véli, Xavi is Piquét tartja az Internazionale elleni meccs első számú felelősének, magyarán ő a bűnbak. Az edző már le is vonta a konzekvenciát, a vasárnapi El Clásicón Piqué biztosan kimarad a csapatból.

S jó eséllyel soha többé nem is kerül vissza.

Borítókép: Piqué pontosan tudja, hogy hatalmas hibát követett el az Internazionale ellen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.