Lewandowski csak átmenetileg mentette meg a Barcelonát a BL-ben

Hazai pályán 3-3-at játszott a Barcelona az Internazionaléval a C csoport rangadóján a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A döntetlennel a katalánok roppant nehéz helyzetbe kerültek, a Viktoria Plzen kezében van a sorsuk. A Bayern München már továbbjutott, miután legyőzte a cseh csapatot. A Manchester City és a Real Madrid után továbbá ott van már a nyolcaddöntőben a Napoli és meglepetésre a Club Brugge is.

Magyar Nemzet
2022. 10. 12. 23:12
null
Barcelona, 2022. október 12. Raphinha, az FC Barcelona (j) és Federico Dimarco, az Internazionale játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport negyedik fordulójában játszott FC Barcelona - Internazionale mérkõzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. október 12-én. MTI/EPA-EFE/Enric Fontcuberta Fotó: Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lendülettel kezdte a Barcelona a Bajnokok Ligája szerdai rangadóját, a kapuja elé szögezte az Internazionalét, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. A 40. percben mégis megszerezte a vezetést. Rapfinha olyan labdát ért el a szögletzászlónál, amilyenre tízből kilenc futballista el sem indult volna, majd hanyagul Sergi Robertóhoz passzolt, akinek a beadását Dembélé közelről, kapásból vágta a hálóba (1-0).

A többség azt gondolhatta, a vezetés megszerzésével a Barca teljesítette a feladat nehezebbik részét, a folytatásban kevés esélye lesz az Internek. Nem így történt. Az 50. percben Piqué hatalmas hibáját kihasználva egyenlített az olasz csapat. Az újabban inkább a bulvár-, mint a sportoldalakon szereplő középhátvéd beragadt, így nem lehetett les, majd ahelyett, hogy szerelni próbált volna, integetett, mondván, nincs gond. De volt. Barella érkezett, s közelről mattolta Ter Stegent. Egyenlített 1-1-re az Inter.

 

Piquének persze nem ez volt egyetlen hibája, szomorú, de így igaz, eljárt fölötte az idő.

 

S ezzel még nem itta ki a méregpoharat a Barca. Újabb védelmi megingást kihasználva Lautaro Martinez a 63. percben két kapufás lövéssel az olaszoknek szerzett vezetést (1-2).

Xavi sorozatos cserékkel felforgatta a csapatát, ami valahol érthető, de például Raphinha lehozatala nem volt jó döntés, sem Ansu Fati, sem Baldé nem jelentett érdemi erősítést. A Barca elkeseredetten rohamozott, s némi szerencsével Lewandowski a 82. percben egyenlített. 

Volt tehát még idő a győztes gól megszerzésére. Az Internazionalénak! Legalábbis úgy hihettük, hogy Gosens a 89. percben a 2-3-as végeredményt állította be.

De még erre is volt válasz, a 92. perben a poraiból feltámadt Lewandowski mesteri fejessel egyenlített (3-3).

Ez maradt a végeredmény. A döntetlennel a Barcelona csak annyit ért el, hogy matematikailag még nem esett ki, de a helyzete már-már reménytelen.

A Bayern München persze nem hibázott, a papírformának megfelelően 4-2-re legyőzte a Viktoria Plzent a C csoport másdik meccsén. Az állás tehát a következő: 1. Bayern 12 pont, 2. Inter 7, 3. Barcelona 4, 4. Plzen 0.

 

A Barcelonának a következő két meccsét (otthon a Bayern, idegenben a Plzen ellen) mindenképpen meg kellene nyernie, de ha az Inter otthon legyőzi a Plzent, a Barca akkor is kiesik, mert az egymás elleni eredmény az Internazionalénak kedvez.

 

 

Szalah rekordgyorsaságú mesterhármasával kiütéses Liverpool-győzelem

Az A csoportban a Liverpool kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott a skót Rangers otthonában úgy, hogy a 68. percben becserélt egyiptomi Mohamed Szalah a 76. és a 81. perc között a BL-történetének leggyorsabb mesterhármasát érte el.

Ebből a négyesből a Napoli az Ajax elleni sikerrel már ott van a nyolcaddöntőben. Miként meglepetésre a Club Brugge is, amelynek három győzelem után ehhez a döntetlen is elég volt az Atlético Madrid vendégeként.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, szerdai eredmények:

A csoport:
Rangers FC (skót)–Liverpool FC (angol) 1-7 (1-1), gólszerzők: Arfield (17.), illetve Firmino (24., 55.), Nunez (66.), Szalah (76., 80., 81.), Elliott (89.)
SSC Napoli (olasz)–Ajax (holland) 4-2 (2-0), gólszerzők.: Lozano (4.), Raspadori (16.), Kvarachelia (62., tizenegyesből), Osimhen (90.), illetve Klaassen (49.), Bergwijn (83., tizenegyesből)
Az állás: 1. (és továbbjutott) Napoli 12 pont, 2. Liverpool 9, 3. Ajax 3, 4. Rangers 1.

B csoport:
Bayer Leverkusen (német)–FC Porto (portugál) 0-3 (0-1), gólszerzők: Galeno (6.), Taremi (53., 64., a másodikat tizenegyesből)
Atlético Madrid (spanyol)–Club Brugge (belga) 0-0, kiállítva: Sowah (82., Club Brugge)
Az állás: 1. (és továbbjutott) Club Brugge 10 pont, 2. FC Porto 6, 3. Atlético Madrid 4, 4. Bayer Leverkusen 3

C csoport:
FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) 3-3 (1-0), gólszerzők: Dembélé (40.), Lewandowski (82., 92.) illetve Barella (50.), Martinez (63.), Gosens (89.)
Viktoria Plzen (cseh)-Bayern München (német) 2-4 (0-4), gólszerzők: Vlkanova (62.), Kliment (75.), illetve Mané (10.), Müller (14.), Goretzka (25., 35.)
Az állás: 1. (és továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Internazionale 7, 3. Barcelona 4, 4. Plzen 0.

D csoport:
Tottenham Hotspur (angol)–Eintracht Frankfurt (német) 3-2 (3-1), gólszerzők: Szon (20., 36.), Kane (28., tizenegyesből), illetve Kamada (14.), Alidou (87.), kiállítva: Tuta (60., Frankfurt)
Sporting CP (portugál)–Olympique Marseille (francia) 0-2 (0-2), gólszerzők: Guendouzi (20.), Sánchez (30.), kiállítva: Esgaio (19., Sporting), Pedro Goncalves (61., Sporting)
Az állás: Tottenham 7 pont, 2. Marseille 6 (6-4), 3. Sporting CP 6 (6-6), 4. Eintracht Frankfurt 4.

Borítókép: Megőrizte az előnyét az Inter a Barcelonával szembeni versenyfutásban (Fotó:MTI/EPA-EFE/Enric Fontcuberta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.