A Fradi edzője már a világbajnokságról is beszélt

Sztanyiszlav Csercseszov szerint mentalitásban lépett előre a Ferencváros a belgrádi meccshez képest, ennek köszönhetően tudott hazai pályán visszavágni a Crvena zvezdának. Az orosz szakember a győztes gól szerzőjét, Samy Mmaeét is méltatta.

2022. 10. 13. 23:54
Sztanyiszlav Csercseszov Ferencváros Europa League
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros hazai pályán visszavágott a Crvena zvezdának a belgrádi vereségért, 2-1-es sikerével a magyar bajnok már kilenc pontnál jár az Európa-ligában. Ez már biztosan a legjobb magyar csoportkörös szereplés nemzetközi kupában, Sztanyiszlav Csercseszovot, a zöld-fehérek orosz vezetőedzőjét azonban ez túlságosan nem hatja meg.

– Örülnünk kell a győzelemnek, ami egyben azt is eredményezi, hogy az első helyen vagyunk. De még vár ránk két nagyon fontos mérkőzés a csoportkörben, korai a továbbjutásról beszélni – mondta

Az orosz szakember annak sem tulajdonított nagy jelentőséget, hogy ezúttal négy hazai labdarúgóval küldte pályára a magyar bajnokcsapatot, együttese hozzáállását viszont kiemelte.

– A győzelem kulcs az volt, hogy nem csak fociztunk, hanem megvolt bennünk a győztes mentalitás is. Ez Belgrádban hiányzott, ráadásul ott kaptunk egy szerencsétlen gólt is – fogalmazott a Ferencváros edzője.

Újságírói kérdésre a győztes gól szerzőjét, Samy Mmaeét is méltatta Csercseszov.

Kiváló szezonja van, folyamatosan jól teljesít, Belgrádban és ma is remekül futballozott. Fontos számunkra, hogy ilyen játékosunk van, a karrierjében pedig a következő lépés a világbajnoki részvétel lehet.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.