Hatszoros olimpiai bajnokunk ma elárulta, hogy második gyermekét várja

Hatszoros olimpiai bajnok kajakozónk, Kozák Danuta ma a közösségi oldalán elárulta, hogy ismét gyermeket vár. S két év múlva Párizsban a szavaival élve „kétszeres anyukaként” nyerné meg a kilencedik ötkarikás érmét.

Magyar Nemzet
2022. 10. 15. 15:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ma a Facebook-oldalára egy ultrahangképet töltött fel, amelyen a születendő második gyermeke látható, majd rövid szöveget is mellékelt a képhez:

„Mi lehetne nagyszerűbb kaland, mint 25 év kajakozás, megannyi siker, sérülés és nehézség után belevágni még egyszer? Mi lehetne felemelőbb érzés, mint rajthoz állni 2024-ben a párizsi olimpián? Mi lehetne nagyobb kihívás, mint ezek után megnyerni a kilencedik olimpiai érmem? Hm... Mondjuk, mindezt kétszeres anyukaként tenni?” – írta a 35 éves sportoló.

Kozák Danuta 2016 decemberében jelentette be először, hogy babát vár, majd 2017. június közepén megszületett első gyermeke, Somogyi Zora, akinek édesapja Somogyi Béla, a kajakos férje és egyben edzője.

Kozák a 2021-re halasztott tokiói olimpián 500 méteren a négyes tagjaként (Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra) megszerezte hatodik olimpiai aranyérmét is, míg párosban Bodonyi Dórával bronzérmes lett. Korábban a 2008-as, pekingi olimpiáról a négyes tagjaként ezüstéremmel térhetett haza, így tart nyolc ötkarikás medálnál – egyelőre.

A tokiói aranynégyes, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra:

Fotó: Facebook/Kozák Danuta

Kozák Danuta – aki tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok is – a hat olimpiai bajnoki címével a legeredményesebb magyar női sportoló az ötkarikás játékok történetében.

Borítókép: Kozák Danuta a szavaival élve „kétszeres anyukaként” nyerné meg a kilencedik ötkarikás érmét (Fotó: Facebook/Kozák Danuta)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.