Hosszú Katinka és Novák Katalin egy csapatban futottak

A férfiaknál Szemerei Levente, a nőknél Csillag Eszter nyerte meg a 37. Spar Budapest Maratont vasárnap. A kétnapos futófesztiválon több mint 17 ezren álltak rajthoz, összesen 89 országból érkezve. Novák Katalin köztársasági elnök négyes váltóban, fogyatékossággal élő sportolókkal párban futva teljesítette vasárnap a maraton távját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 09. 19:50
LÁSZLÓ Attila; NOVÁK Katalin; SZENTE Vajk; HOSSZÚ Katinka; BORONKAY Péter
Budapest Maraton Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemerei 2:21:44, míg Csillag 2:59:16 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométert, amelynek összesen 3750-en vágtak neki. A férfiaknál az ír Derek Crammond 2:29:57-tel lett a második, míg Kaposi Benedek 2:32:43-mal a harmadik. A nőknél Bátai Réka (3:01:04) volt a második, és Garai Ágnes Szonja (3:04:59) a harmadik.

A futókat útnak indító rajtduda Novák Katalin kezében szólalt meg, a köztársasági elnök azonban nemcsak rajtoltatott, hanem maga is rajthoz állt: egy négyfős csapat befutó tagjaként teljesítette a maratoni távot. Csapattársai voltak Lévay Viktória színésznő, olimpiai bajnok úszó és Szente Vajk rendező, akikkel Boronkay Péter, László Attila, Lengyel Zsófia és Juhász Attila fogyatékossággal élő sportolókkal párban futottak.

László Attila történetéről 2020-ban írtunk, amikor az év autósportos munkatársának választották meg az FIA díjátadóján. 

A 30 kilométeres távon a férfiaknál a finn Aki Nummela (1:40:25 óra), a nőknél Claire Walton (2:09:50) bizonyult a leggyorsabbnak. A 37. Spar Budapest Maraton Fesztivál idén a 830 hazai település mellett 89 ország sportolóinak részvételével zajlott.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (j3) Szente Vajk színész, (b), Boronkay Péter paratriatlonista (b2), Hosszú Katinka úszónő (b3), Lengyel Zsófia látássérült sportoló (j2) és László Attila autóversenyző társaságában (j) a maraton rajtja előtt 2022. október 9-én. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.