Megható jelenet: világbajnokunk édesapjával és a magyar zászlóval + videó

Szenzációsan szerepelnek birkózóink a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as világbajnokságon: kötöttfogásban Takács István (87 kg) és Szőke Alex (97 kg) is aranyérmes lett. Takács pedig együtt ünnepelhetett édesapjával a szőnyegen.

Magyar Nemzet
2022. 10. 20. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi felnőtt vb-5., idei U23-as Eb-győztes Takács István (87 kg, BHSE) ukrán, grúz, horvát és lengyel riválist verve jutott a döntőbe, ahol a katonai világbajnok örmény Gevorg Tadevoszjannal találkozott. Honfitársunk intés, pörgetés és kiléptetés áldozataként négypontos hátrányba került, de egy fejlefogásos szaltóval egyenlített, majd felőrölte ellenfle ellenállását, 7-4-re nyert és világbajnoki címet szerzett az idei korosztályos Eb-, valamint egyetemi vb-aranya mellé.

Takács István a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Küzdősportok Tanszékének hallgatója, édesapja, Takács Ferenc pedig az edzője és a tanára is egyben, hiszen ő a TF Küzdősport Tanszékének mesteroktatója. Ő versenyzőként a felnőttek között Eb-5. és vb-6. helyig jutott, előtte junior Eb-n pedig ezüstérmes volt. Takács István U23-as világbajnoki címét követően apa és fia együtt ünnepelt Pontevedrában, a magyar zászlót közösen fogva futottak körbe a szőnyegen – megható jelenet volt!

A tavalyi vb-2., olimpiai 5. (97 kg, ESMTK-KIMBA) négy magabiztos keddi győzelem után döntőzhetett az U23-as Eb-2. és vb-3. osztrák Markus Raggingerrel, s ő is vb-címet szerzett a pontevedrai szőnyegen, miután egy szép pörgetésnek (is) köszönhetően 3-2-es sikert aratott riválisa felett. Szőke Alex a magyar birkózás negyedik U23-as világbajnoka lett Szilvássy Erik (2017), Lévai Tamás (2021) és Takács István után.

Borítókép: Takács István édesapjával, Takács Ferenccel együtt ünnepelhetett a szőnyegen (Forrás: UWW)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.