Millimétereken múlott a mérkőzés végkimenetele + videó

A Washington Commanders 12-7-re legyőzte a Chicago Bearst a profi amerikaifutball-liga (NFL) hatodik fordulójának nyitómeccsén.

2022. 10. 14. 9:27
Washington Commanders v Chicago Bears
CHICAGO, ILLINOIS - OCTOBER 13: Darnell Mooney #11 of the Chicago Bears bobbles the ball short of a touchdown while tackled by Benjamin St-Juste #25 of the Washington Commanders during the fourth quarter at Soldier Field on October 13, 2022 in Chicago, Illinois. Michael Reaves/Getty Images/AFP (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokásoknak megfelelően csütörtök este (magyar idő szerint péntek hajnalban) játszották az NFL-forduló nyitómeccsét. A Chicago Bears és a Washington Commanders összecsapása nem a látványos támadásokról szólt, az első félidőben mindössze három pont született.

A folytatásban mindkét csapat eljutott touchdownig is, az utolsó percben pedig a Chicago nagyon közel járt a győztes hatpontos megszerzéséhez is. Darnell Mooney a negyedik kísérletre eleresztett Justin Fields-passzt csak nagy nehézségek árán kapta el, és közben az őt őrző védő, Benjamin St-Juste hathatós közreműködésével a kikerült a célterületről.

Az is kérdéses volt, hogy a játéktéren belül elkapta-e a labdát Mooney, hiszen a könyöke az oldalvonalon ért földet, ám ennek nem volt gyakorlati jelentősége, mindenképpen megkapta az új nevén első idényét teljesítő washingtoni csapat a labdát.

A Commanders 12-7-re nyert, így két győzelemmel és négy vereséggel áll, akárcsak a Bears. Az eddigi fordulók alapján meglepetés lenne, ha bármelyik csapat bejutna a rájátszásba.

A hatodik fordulóban két csúcsrangadót is rendeznek az NFL-ben: vasárnap este az amerikai főcsoport két legjobbja, a Buffalo Bills és a Kansas City Chiefs feszül egymásnak, magyar idő szerint hétfő hajnalban pedig a liga egyetlen veretlen csapata, a Philadelphia Eagles mérkőzik a 4-1-es mérlegű Dallas Cowboysszal.

NFL, alapszakasz, 6. forduló

Chicago Bears–Washington Commanders 7-12

A további program

Vasárnap 19.00
Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars (tv: Arena 4)
Atlanta Falcons–San Francisco 49ers
Cleveland Browns–New England Patriots
Green Bay Packers–New York Jets
Miami Dolphins–Minnesota Vikings
New Orleans Saints–Cincinnati Bengals
New York Giants–Baltimore Ravens
Pittsburgh Steelers–Tampa Bay Buccaneers

Vasárnap 22.05
Los Angeles Rams–Carolina Panthers
Seattle Seahawks–Arizona Cardinals

Vasárnap 22.25
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills (tv: Arena 4)

Hétfő 2.20
Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys (tv: Arena 4)

Kedd 2.15
Los Angeles Chargers–Denver Broncos (tv: Arena 4)

Borítókép: Darnell Mooney mutatványa szomorú véget ért a Chicago számára (Fotó: Getty Images North America/Getty Images via AFP/Michael Reaves)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.