Nyert a Lipcse, de Gulácsi és Szoboszlai sem volt felhőtlenül boldog

Megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligája F csoportjában az RB Leipzig labdarúgócsapata, amely a skót Celticet 3-1-re győzte le a harmadik forduló szerdai mérkőzésén. Szoboszlai Dominik egy gólpasszal járult hozzá a németek sikeréhez, Gulácsi Péternek azonban fájdalmasan korán véget ért a találkozó. A másik kora esti meccsen az osztrák Salzburg 1-0-ra verte a horvát Dinamo Zagrebet.

Magyar Nemzet
2022. 10. 05. 21:00
RB Leipzig - Celtic Glasgow Szoboszlai Dominik
05 October 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group stage, Group F, Matchday 3, RB Leipzig - Celtic. Leipzig's Dominik Szoboszlai celebrates after the 2:1, which was later disallowed. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig három honfitársunkkal a kezdőcsapatban vágott neki a Celtic elleni mérkőzésnek, de sajnos már tíz perc elteltével kettőre csökkent a magyarok létszáma. ugyanis egy szerencsétlen mozdulatot követően a földre rogyott, majd a megsérült kapust hordágyon vitték le a pályáról.

Mintha hullámvasútra ültek volna fel a lipcseiek, a Gulácsival történtek miatt érzet bánatot kis idővel később öröm váltotta fel, hiszen Christopher Nkunku megszerezte a meccs első találatát. A vidámság viszont nem tartott sokáig, újra lejtőre kerültek, miután les miatt érvénytelenítették a gólt.

A 27. percben ismét irányt váltottak, s Nkunku immáron végérvényesen feliratkozott a góllövők listájára. Egy gyors kontratámadás végén André Silvához került a labda, ő a francia támadó elé tálalt, aki közelről nem hibázott.

Jota a szünetet követően egy remek kapáslövéssel 1-1-re módosította az állást. aztán ismét vezetéshez juttathatta volna a németeket, a magyar futballista első lövése azonban kifelé pattant a kapufáról, a második pedig eljutott a hálóig, de les miatt ezt a gólt sem adták meg.

Végül a hullámvasút tetején fejezte be a meccset a Leipzig, Szoboszlai gólpassza után André Silva volt eredményes, később pedig Mohamed Simakan készítette elő Silva második, a házigazda harmadik találatát. A Lipcse így megszerezte az első pontjait az F csoportban, és szerdai ellenfele elé ugrott a tabella harmadik helyére.

Bajnokok Ligája, csoportkör, F csoport, 3. forduló:
RB Leipzig (német)–Celtic (skót) 3-1 (1-0)
gólszerzők: Nkunku (27.), Silva (64., 77.), ill. Jota (48.)

Bajnokok Ligája, csoportkör, E csoport, 3. forduló:
Salzburg (osztrák)–Dinamo Zagreb (horvát) 1-0 (0-0)
gólszerző: Okafor (71.)

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik a később érvénytelenített gólját ünnepli (Fotó: DPA/AFP/Jan Woitas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.