Piros Zsombor az ütőjét és a sapkáját eldobva ünnepelt

Piros Zsombor megnyerte a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett 53 ezer dollár (22 millió forint) összdíjazású keménypályás challenger-tenisztornát.

Forrás: MTI2022. 10. 09. 9:17
Zsombor Piros of Hungary serves against Thanasi Kokkinakis of Australia during their men's singles tennis match of the 2022 Davis Cup Qualifier between Australia and Hungary in Sydney on March 5, 2022. (Photo by Muhammad FAROOQ / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP/Muhammad Farooq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 esztendős játékos – aki 160. a világranglistán – a szombati elődöntőben 6:2, 6:7, 6:2-re verte az amerikai Christopher Eubankset (137.) úgy, hogy ötből öt bréklabdát hárított.

A Davis Kupa-válogatott Pirosra karrierjének negyedik és idei harmadik challenger-fináléjában az első helyen kiemelt Emilio Gomez (102.) várt, akivel először csapott össze. Az ecuadori rivális – az 1990-ben Roland Garros-bajnok Andres Gomez fia – 30 éves létére még csak challenger-versenyeken jeleskedett, melyekből négyet megnyert, míg Piros egy trófeánál tartott.

A budapesti teniszező a nyitószettben 2:2 után nem vesztett játékot, majd a második felvonásban ismét 2:0-lal kezdett. A dél-amerikai nem találta az ellenszert Noszály Sándor tanítványának a stabil alapvonaljátékára, aki 5:2-nél már a tornagyőzelemért adogatott. Ekkor négy rontott ütéssel semmire elbukta a szerváját, ám 5:4-nél már nem remegett meg, és egy remek adogatással lezárta az 1 óra 18 perces meccset, hogy aztán ütőjét és sapkáját eldobva ünnepeljen.

Piros a júliusi, tamperei sikere után a második challenger-trófeáját hódította el, és újabb karriercsúccsal a 137. hely körül áll majd a jövő heti világranglistán.

Eredmény, döntő:
Piros Zsombor (7.)–Emilio Gomez (ecuadori, 1.) 6:2, 6:4

 

Borítókép: Piros Zsombor márciusban (Fotó: AFP/Muhammad Farooq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.