időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Rapport Richárd magyar rivális ellen debütált románként

Magyar Nemzet
2022.10.04. 20:23 2022.10.04. 21:00
Rapport Richárd magyar rivális ellen debütált románként

A sors fura fintora, hogy Rapport Richárd román színekben az első játszmáját éppen egy magyar sakkozó ellen vívta. Az ausztriai Mayrhofenben zajló Klubcsapatok Európa-kupáján a román Superbet csapat játékosaként Németh Miklóst győzte le a Dunaszerdahely elleni mérkőzésen.

A román Superbet együttese az ausztriai Mayrhofenben zajló Klubcsapatok Európa-kupájának egyik esélyese. Árulkodó, hogy a legfrissebb, október 1-jétől érvényes világranglistán tizenegyedik Rapport Richárd a második táblára szorul az exvilágbajnok indiai Viswanathan Anand mögé. 

Legalább ilyen érdekes, helyesebben inkább fájdalmas, hogy a korábbi magyar ranglistavezetőt immár román színekben jegyzik, nyilván a zászlóváltás és a mögötte lévő szerződés egyik eleme, hogy Rapport a Superbet tagjaként szerepel a legrangosabb klubcsapat-viadalon.

A román Superbet összetétele a viadalon

Rapport az első fordulóban még nem játszott, a másodikban már igen, méghozzá éltáblásként, hiszen ezúttal Anand kapott pihenőt. Az ellenfél – ez is árulkodó – a kivétel nélkül magyar sakkozókkal felálló Dunaszerdahely volt. Rapport ellenfele kortársa, a nemzetközi mester Németh Miklós volt, aki a jelentős tudáskülönbség dacára – Rapport Élő-pontszáma 2754, Némethé 2459 – sokáig jól tartotta magát, de Rapport a végjátékban addig fárasztotta őt, míg nem érvényesítette a papírformát.

Nem ezen múlott a mérkőzés, a Superbet esélyesként 5-1-re győzött.

A kommentárt inkább megspóroljuk.

Borítókép: Rapport Richárd megizzadt Németh Miklós ellen

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.