Ten Hag elégedetlen Ronaldóval: Ezért még számolunk!

Újabb értékes győzelmet szerzett Erik ten Hag irányítása alatt a Manchester United, a Vörös Ördögök szerdán 2-0-ra múlták felül a Tottenham Hotspurt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. Cristiano Ronaldo ezúttal egy percet sem játszott, mégis megrökönyödést váltott ki.

Magyar Nemzet
2022. 10. 20. 14:14
Cristiano Ronaldo Manchester United
Cristiano Ronaldo Manchester United Fotó: Oli Scarff Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha rangadókra kerül a sor, ebben az idényben dörzsölhetik a tenyerüket a Manchester United szurkolói. A címvédő Manchester City ugyan még túl nagy falatnak bizonyult október elején (6-3), az éllovas Arsenal és az elmúlt kiírásban őket kétszer kiütő Liverpool (5-0 és 4-0) után szerdán a Tottenham Hotspur skalpját is begyűjtötték a Vörös Ördögök.

Fred és Bruno Fernandes góljaival voltak jobbak Antonio Conte csapatánál a manchesteriek, a United legnagyobb csillaga, 

viszont nem tudta hozzátenni a magáét a 2-0-s győzelemhez, hiszen az egész mérkőzést a kispadon ücsörögte végig. A portugál támadó lassacskán hozzászokhatna ehhez a szerephez, mert tíz bajnoki meccs alatt idén mindössze 340 játékpercet kapott Erik ten Hag vezetőedzőtől, de az ötszörös aranylabdás láthatóan nem akarja lenyelni a békát. Ronaldo a Spurs elleni rangadó végét sem várta meg, és tüntetőleg bevonult az öltözőbe, amikor rájött, hogy ezúttal sem vetik be.

A mérkőzés után arról érdeklődtek Ten Hagnál, a játékos egyeztetett-e vele, mielőtt eltűnt a színről. A holland menedzser elismerte, szó sem volt ilyesmiről.

– Ott volt, láttam őt, de nem beszéltem vele – válaszolta az Amazon Prime kérdésére az edző, majd a találkozót követő sajtótájékoztatón hozzátette: – Nem törődöm most ezzel, holnap majd számolunk vele. 

De most a csapatra akarok összpontosítani. Csodálatos teljesítményt nyújtott mind a tizenegy játékosunk, vagyis korrigálnom kell magam, a cseréink hozzájárulását sem szabad elfelejteni. Ez igazi csapatmunka volt. Úgy láttam, hogy tizenegy játékosunk volt a pályán, aki védekezett, és tizenegy, aki támadott. Öröm volt figyelni őket – dicsérte tanítványait Ten Hag.

Nemcsak a trénert, hanem az MU egykori kapusát, Peter Schmeichelt is felháborította Ronaldo viselkedése.

– Az, hogy így távozott, olyan hangulatot teremt, amire most egyáltalán nincs szükségünk – fogalmazott Kasper Schmeichel édesapja a BBC Radio 5 Live című műsorban. – Tudhatta volna, hogy ebből szalagcímek lesznek. Azt kell mondanom, ez az első alkalom, hogy csalódást okozott nekem. Egyébként támogatom és megértem a helyzetét.

A már a nyáron is elvágyódó Cristiano Ronaldónak látszólag egyre inkább kifelé áll a szekere rúdja a Manchester Unitednél, és a legutóbbi hírek alapján már Ten Hag sem állna az útjába, ha januárban távozna a veterán futballista. 

Frissítés: A Manchester United csütörtök este szűkszavú közleményben tudatta, hogy Cristiano Ronaldo nem lesz a meccskeretben a szombati, Chelsea elleni bajnokin. Az okokat nem részletezték, de a szerdai események után aligha van erre szükség.

 

Premier League, 12. forduló:
Manchester United–Tottenham Hotspur 2-0 (0-0)
Liverpool–West Ham United 1-0 (1-0)
Bournemouth–Southampton 0-1 (0-1)
Brentford–Chelsea 0-0
Newcastle United–Everton 1-0 (1-0)
Brighton–Nottingham Forest 0-0
Crystal Palace–Wolverhampton Wanderers 2-1 (0-1)

csütörtök:
Fulham–Aston Villa 20.30
Leicester City–Leeds United 21.15 (tv: Spíler 1)

Az Arsenal–Manchester City mérkőzést elhalasztották.

Borítókép: Cristiano Ronaldo melegít a Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkőzés előtt (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.