Áll a bál Szalai Ádám körül, Svájcban eltiltották az edzések látogatásától

A svájci Blick.ch információja szerint már a csapat edzésein sem vehet részt Szalai Ádám, a jelenleg – még – az FC Basel alkalmazásában álló 86-szoros magyar válogatott támadó – írta meg a Nemzeti Sport.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 10. 20. 12:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci Blick beszámolója ügynökére hivatkozva írja, hogy a magyar csatár egyedül kénytelen készülni, ugyanakkor cáfolja, hogy a nyáron visszavonulna az aktív labdarúgástól.

A svájci Basler Zeitung a múlt héten közölte, tudomása szerint Szalai Ádám a jövő év nyarán befejezheti az aktív labdarúgást, habár a csatár maga ezt cáfolta.

A lap idézi a csatár ügynökét, Oliver Fischert, aki a legkevésbé sem volt örömteli hangulatban, amikor az újság munkatársai kérdezték Szalai ügyében.

– Az elvárásunk az a Basellel szemben, hogy beszüntesse ezt az elfogadhatatlan eljárást. Felfoghatatlan, hogy eltiltották a csapat edzéseitől, s csak egyedül készülhet, és szó nincs róla, hogy pályafutása befejezésén törné a fejét. Semmi ilyenről nincs szó – fogalmazott Fischer.

A Blick beszámolója szerint a jövő nyáron lejáró szerződésű Szalaival arról tárgyal a klub, hogy idő előtt felbonthassa a kontraktusát.

A 34 éves Szalai Ádám, aki szeptemberben lemondta a válogatottságot, februárban a Bundesligából, a Mainzból igazolt az FC Baselhez, azóta 24 mérkőzésen lépett pályára, hat gólt szerzett, de az idei szezonban alig kapott lehetőséget, legutóbb több mint egy hónapja játszott tétmérkőzésen a bázeli csapatban.

Klubja mindenesetre a Twitter-oldalán szeptember 23-án még gratulált neki a válogatott karrierjéhez.

S még ezután jött Szalai Ádám győztes gólja a németek ellen a Nemzetek Ligájában:

Borítókép: Szalai Ádám körül nagyot változott a világ (Forrás: Twitter/FC Basel 1893)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.