Varga Csaba hegymászó elérte a Cho-Oyu alaptáborát + videó

Az alpinista rövid beszámolója szerint gyönyörű helyen van és jók a körülmények.

Forrás: facebook.com/hazajaro2022. 10. 03. 13:05
VARGA Csaba
Budapest, 2022. szeptember 22. Varga Csaba nagyváradi hegymászó, aki a Cso-Oju 8201 méteres csúcsának meghódítására készül, indulásakor a Liszt Ferenc-repülõtéren 2022. szeptember 22-én. Az alpinista egy különleges expedíció keretében, a hegy nepáli oldaláról készül megmászni a világ 6. legmagasabb hegycsúcsát. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hazajáró Facebook-oldal számolt be arról, hogy hétfő reggel, magyar idő szerint fél 8-kor, 5214 m magasságból kaptak jelzést Varga Csabától, a Cho-Oyu déli alaptáborából.

Az alpinista rövid beszámolója szerint gyönyörű helyen van és jók a körülmények.

Ahogyan azt a közösségi portálon korábban már jelezték, a hegy nepáli oldaláról nem szoktak expedíciók indulni, és a tervezett útvonalon még senki nem mászta meg a Cho-Oyut, így nincs egy „bejáratott” alaptábor sem a déli oldalon.

Információik szerint hétfőn és kedden pihenés vár Varga Csabára, majd a terv alapján október 5-én indul fel az első akklimatizációs körére az 1-es tábor irányába.

A Facebook-poszthoz csatolt képen Varga Csaba eddigi útja és az alaptábor elhelyezkedése látható.

Az expedíció eddigi történéseiről készült videó pedig az alábbiakban tekinthető meg

Borítókép: Varga Csaba nagyváradi hegymászó (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.