A brazil legenda egész egyszerűen nem érti az angol kapitányt

Cafu véleménye kis túlzással négyévente, az aktuális világbajnokság alatt értékelődik fel. A 2002-ben világbajnok brazil válogatott csapatkapitánya, a Milannal Bajnokok Ligáját nyert szélső hátvéd Vinícius Juniorról és az angol válogatottban mellőzött Trent Alexander-Arnoldról is beszélt a vb kapcsán az olasz sportlapnak, a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban.

Magyar Nemzet
2022. 11. 28. 20:00
null
FBL-WC-2022-FANS Fotó: ODD ANDERSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forradalmasította a szélső hátvédposztot, három világbajnokságon is szerepelt a brazil Cafu. A brazil válogatottal 1994-ben és 2002-ben vb-címet nyert labdarúgó szerint korábbi klubedzője, Carlo Ancelotti döntő szerepet játszott Vinícius Junior fejlődésében.

Vinícius a legutóbbi szezonban a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntőn győztes gólt szerzett, a Gazzetta megkérdezte, mennyire fontos Ancelotti a brazil sztár fejlődésében.

– Hihetetlen, ahogy Carlo képes fejleszteni a fiatal játékosokat. Megértette Viníciusszal, hogyan kell játszani, de nem egyedül, hanem inkább a csapatért – mondta Cafu, akit majdnem 20 évvel ezelőtt Ancelotti is edzett a Milannál.

A korábbi olasz edzők, Arrigo Sacchi és Fabio Capello Trent Alexander-Arnoldot választották a katari vb legjobb jobbhátvédjének, de a Liverpool védője nem kap játékidőt Gareth Southgate irányításával a világbajnokságon. Ezt a brazil legenda nem nagyon tudja hova tenni.

England v USA: FIFA World Cup 2022
Alexander-Arnoldot hiányolja a brazil legenda az angol válogatottból             Fotó: Serhat Cagdas

– Nem értem, miért nem játszik. Minden megvan benne: minőség, cselezőkészség, sebesség, de mindig ugyanaz a történet. Azt mondják, hogy ha nem védekezel elég jól, akkor kimaradsz a kezdőcsapatból – mondta Cafu.

– Valaki ugyanezt mondta Roberto Carlosról és rólam, de azt hiszem, nyertünk valamit…

 – tette hozzá a korábbi kiváló védő. – Sajnos manapság a szélső védők túlságosan sematikusak: megszerzik a labdát, lepasszolják és futnak, én nem látok labda nélküli mozgást és egy-két passzt sem – kesergett Cafu.

Borítókép: Cafu Alexander-Arnoldot hiányolja az angolok kezdőcsapatából (Fotó: AFP)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.