A győri norvégoknak norvég edzőjük lehet

Kézenfekvő megoldásnak tűnik, de az érintettek természetesen nem mondanak semmit az egyelőre csak pletykaszinten terjedő hírről. A norvég TV 2 informácói szerint nem kizárt, hogy a legutóbbi két Bajnokok Ligája-szezon győztese, a Vipers Kristiansand edzője, Ole Gustav Gjekstad válthatja a Győr kézilabdacsapatának a kispadján a nyáron távozó Ambros Martínt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 21. 15:19
Gjekstad
Gjekstad Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ambros Martín a szezon végén távozik Győrből, az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdaklub a múlt héten jelentette a hírt. Az 54 éves szakember pótlása slágertémát szolgáltat a magyar és a nemzetközi szaksajtónak. A norvég Tv 2 információi szerint a legutóbbi két BL-sorozat győztesétől, a Vipers Kristiansandtól érkezhetne Martín utódja. – Tisztában vagyok a Győrrel kapcsolatos pletykákkal. Azonban több név is felmerült pár nap leforgása alatt – mondta a pletykákkal kapcsolatban a norvég tréner.

 Ole Gustav Gjekstad 2018 óta irányítja a Vipers Kristiansandot, ez idő alatt négyszer norvég bajnokságot, valamint az elmúlt két évben Bajnokok Ligáját nyert a klubbal. Szeptemberben a norvég edző is bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a Vipersszel. – Valami mást akarok csinálni, nem döntöttem el semmit – nyilatkozta korábban az 54 éves tréner.

A Győrben négy norvég játékos, Kari Brattset, Stine Oftedal, Veronica Kristiansen és Silje Solberg szerepel, így ilyen szempontból sem lenne meglepő Gjekstad győri kinevezése. A múlt héten véget ért Európa-bajnokságon az ETO norvég játékosai aranyérmet ünnepeltek, illetve csak hárman tették ezt: Brattset szülési szabadságát tölt, a kiváló beálló nem szerepelt a ljubljanai kontinenstornán.

Borítókép: Gjekstadot összehozták az ETO-val (Fotó: Europress/AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.